Kultúra

Feketékkel szembeni diszkrimináció és jogtalan elbocsátás miatt perlik Kanye Westet

rtl.hurtl.hu

2024. április 28. 15:22

Kanye West amerikai rappert azzal vádolja az egyik volt biztonsági őre, hogy rosszul bánt a fekete alkalmazottakkal, és kirúgta őt, mert nem volt hajlandó leborotválni a haját.

Kanye West amerikai rapper, művésznevén „Ye” perrel néz szembe, miután egy korábbi biztonsági őre azzal vádolja, hogy „kedvezőtlenebb bánásmódban részesítette a fekete alkalmazottakat, mint fehér társaikat” – számol be a People magazin.

A 46 éves Benjamin Deshon Provo biztonsági őrként dolgozott West magániskolájában, valamint egy raktárban, ahol a rapper a Yeezy márkájú termékeit tárolta. A volt biztonsági őr azzal vádolja Westet, hogy „gyakran kiabált és szidta a fekete alkalmazottakat”, és kirúgta őt, mert nem volt hajlandó levágni a raszta haját. Azt is állítja, hogy kevesebbet fizetett neki, mint a fehér alkalmazottaknak.

A panaszban azt is megjegyzik, hogy Provo kártérítést követel egyebek mellett diszkrimináció, megtorlás és ellenséges munkahelyi környezet miatt. Ez már a második ilyen vád a hónapban a hírességgel szemben, aki ellen egy másik alkalmazott is panaszt tett, azt állítva, hogy „súlyos diszkriminációt, zaklatást” szenvedett el, mialatt a Donda Academy magániskolában és a Yeezy márkának dolgozott.

Nyitókép: Kanye West Grammy-díjas amerikai rapzenész érkezik a New York-i Trump-torony előcsarnokába 2016. december 13-án. MTI  /EPA pool / John Taggart

 

#Kultúra#kanye west#per#biztonsági őr#feketék#diszkrimináció#elbocsátás#kirúgás#yeezy

Címlapról ajánljuk