Kultúra

Undorító dolgot kértek egy castingon Anne Hathawaytől, majd megkérdezték, izgatott-e

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 16:41

Anna Hathaway Oscar-díjas színésznő a kiválasztási folyamatok változásáról beszélt.

A 2000-es években normálisnak tartották, hogy egy színészt arra kértek, hogy csókolózzon más színészekkel, hogy teszteljék a kémiát, ami valójában a legrosszabb módja a dolognak – mondta Anne Hathaway Oscar- és BAFTA-díjas színész a V Magazine-nak. A színésznő hozzátette: ez vele is megtörtént. 

Nekem azt mondták: »Ma tíz srác jön, és te castingolsz. Nem vagy izgatott, hogy mindegyikkel smárolhatsz?« Én meg azt gondoltam: valami baj van velem? Mert nem voltam izgatott. Azt gondoltam, hogy ez undorítóan hangzik.

Hozzátette: fiatal volt és tisztában volt azzal, hogy „milyen könnyű mindent elveszíteni azzal, hogy »problémásnak« bélyegeznek, úgyhogy csak úgy tettem, mintha izgatott lennék, és folytattam. Ez nem hatalmi játszma volt, senki sem akart könyörtelen lenni vagy bántani.”

Anne Hathaway szerint egyszerűen csak nagyon más idők voltak, és ma már jobban tudják a filmiparban, mi helyes és nem az. Azt nem árulta el, hogy melyik filmről és mely színészekről van szó.

A casting folyamatát a hamarosan megjelenő romantikus vígjátékához, a The Idea Of You-hoz (szó szerint Elképzelés rólad) hasonlította, amelyben egy 40 éves egyedülálló anyukát alakít, aki egy 24 éves fiúzenekar énekesével kerül kapcsolatba.

Megkértük az érkező színészeket, hogy válasszanak ki egy olyan dalt, amiről úgy érzik, hogy a karakterük imádna, amit feltennének, hogy a karakteremet táncra bírják, és aztán csináltunk egy rövid kis improvizációt

 – mondta Hathaway.

Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

#Kultúra#anne hathaway#casting#film

Címlapról ajánljuk