Kultúra

Tarantino lefújta utolsó filmjét, asztalfiókban maradhat A filmkritikus

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 12:10

Úgy tűnik, Quentin Tarantino elvetette A filmkritikus című mozijával kapcsolatos terveit, amely tizedik, egyben utolsó projektje lett volna. A Guardian szemléje alapján egy Tarantinóhoz közel álló névtelen forrás megerősítette a hírt, szerinte Tarantino egyszerűen meggondolta magát, visszatér a tervezőasztalhoz, hogy kitalálja, mi legyen az utolsó filmje.

A 61 éves rendező már korábban bejelentette, hogy tíz filmet fog készíteni, majd visszavonul. A kétrészes Kill Billt egy filmnek tekinti, legelső projektjét, a be sem mutatott Legjobb barátom születésnapja című amatőr filmet pedig nem számítja életművébe. 

A filmkritikusban Brad Pitt játszotta volna a főszerepet, a filmet Tarantino tinédzserként végzett munkája ihlette – ekkoriban pornómagazinokat pakolt automatákba.

„Az összes többi anyag túlságosan mocskos volt ahhoz, hogy elolvassam, de volt egy pornóújság, amelynek volt egy nagyon érdekes filmes rovata” – mondta Tarantino 2023-ban. Ekkor árulta el azt is, hogy a  film egy olyan férfit mutat be, aki tényleg élt, de sosem volt igazán híres, és filmkritikákat írt egy pornóújságba.

Nagyon durva volt, tudod. Káromkodott. Faji szidalmakat használt. De nagyon viccesek voltak a szarságai. Pokolian durva volt

– ecsetelte, majd hozzátette: az említett, másodvonalbeli kritikust jó szakembernek tartotta, egetverő cinizmussal.

Tarantino korábban is vett érdekes kanyarokat: 2014-ben ideiglenesen lemondta Aljas nyolcas című filmjének előkészítését, miután a film forgatókönyvének nyers vázlata kiszivárgott az internetre. A vázlatot színészek egy kisebb csoportjával osztotta meg, a kiszivárogtatást árulásnak nevezte, és azt mondta: már nincs kedve megcsinálni a filmet. A mozi mégis elkészült, 2015-ben mutatták be.

Tavaly tíz nevet nevét soroltunk fel a Reisz Gábornak, és arra kértük, mindegyikükről mondjon egy mondatot. Tarantinóról ezt mondta:


Nyitókép: Quentin Tarantino amerikai filmrendező és felesége, Daniella Pick izraeli színésznő a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségén 2023. május 27-én. – Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

#Kultúra#quentin tarantino#film#a filmkritikus#kill bill

Címlapról ajánljuk