Kultúra

Radikális lépésre szánta el magát a Disney

rtl.hurtl.hu

2024. április 14. 18:47

Olyan sokan éltek vissza a fogyatékossággal élők számára adott kedvezményekkel a Disney vidámparkjaiban, hogy a cég kénytelen volt radikális lépést tenni. 

A Disney örökre kitiltja a vidámparkjaiból azokat az embereket, akik magukat fogyatékossággal élőnek hazudták magukat, hogy kedvezményekhez jussanak – írta a New York Post. De nem csak kitiltással néznek szembe a csalók. A cég közölte, hogy az elkövetőktől elkoboznak minden már megvásárolt jegyet, és annak árát nem fogják visszatéríteni.

A Disney lehetőséget adott azoknak a fogyatékossággal élő vendégeknek, akik „nehezen tolerálják a hosszabb ideig tartó sorbanállást”, hogy egy előre meghatározott időpontban léphessenek be egy-egy látványosságba. Az erre feljogosító, úgynevezett DAS belépőket ingyen lehetett kérvényezni.

Az új szabályok szerint az most már azoknak jár, akik „olyan fejlődési rendellenességek, mint az autizmus és hasonlók képtelenek hosszú ideig hagyományos sorban várakozni hosszú ideig”, és megszigorították a DAS belépőkre való jelentkezés folyamatát is. Emellett azt is korlátozták, hogy a DAS belépővel rendelkező vendégeket mennyien kísérhetik sorban állás nélkül.

Nyitókép: MTI/EPA/Paul Hiffmeye

 

#Kultúra#disney#disneyland#disney world#vidámpark#fogyatékkal élők

Címlapról ajánljuk