Kultúra

Blikk: Udvaros Dorottya távozhat a Nemzeti Színháztól

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 9:04

Vidnyánszky Attila nem hosszabbított még szerződést a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznővel.

Udvaros Dorottya, a Nemzeti Színház színésznője 22 év után távozik a színháztól, értesült a Blikk. A váltást a lap szerint nem a színész kezdeményezte, hanem a színház vezetése, egészen pontosan Vidnyánszky Attila igazgató, aki még nem hosszabbította meg Udvaros lejáró szerződését.

Udvaros Dorottya ezt megerősítette a lapnak, továbbá hozzátette, hogy jelenleg még nincs érvényes szerződése a következő évadra. Arra a kérdésre, hogy tárgyalnak-e hosszabbításról, úgy válaszolt, hogy a tárgyalások nem publikusak. A Nemzeti Színház egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

A színházi körökben úgy vélik, hogy egy ilyen kiemelkedő művésznek már április közepe felé meg kellene lennie az érvényes szerződésnek a következő évadra, és az, hogy Udvarosnak még nincs, furcsa és sokatmondó. Egy színházi vezető szerint az ilyen művészek leszerződtetése prioritás kellene hogy legyen, és a szabályok szerint az ajánlatot február végéig meg kellett volna tenni, mivel a művésznek harminc napja van a válaszadásra.

Udvaros korábban a Nemzetiben történt súlyos balesetek kapcsán azt mondta, hogy „ennek az ügynek precedensértékűnek kell lennie, keressék tovább a felelősöket, nem lehet mismásolni, mert nem szabad, hogy ez még egyszer megtörténjen”. A színésznő korábban Vidnyánszky Attila igazgató lemondását is helyeselte.

Udvaros Dorottyát nemrég a Nemzet Színészének választották, a Fókusznak mesélt arról, hogyan fogadta a hírt:

Nyitókép: RTL

#Kultúra#udvaros dorottya#vidnyánszky attila#nemzeti színház#szerződés#távozás

Címlapról ajánljuk