Kultúra

Érkezik a Dűne harmadik része

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 11:03

Most már biztos, hogy trilógiává kerekedik a szuperprodukció. 

Az már eddig sem volt titok, hogy Denis Villeneuve teljes gőzerővel dolgozik a Dűne 3. részének forgatókönyvén, most pedig a Legendary Pictures stúdió is megerősítette, hogy valóban érkezik az új rész a Frank Herbert univerzumában játszódó történetből.

A Dűne 2. része eddig több mint 600 millió dollárt zsebelt be (ezzel pedig az év eddigi legtöbb bevételt szerző filmjévé vált), így nem meglepő, hogy lesz folytatás. Persze az is közrejátszhatott, hogy a bemutató óta a TikTok is felkapta a filmet, így rengeteg mémvideót láthatunk a felületen, és mivel a szakma és a közönség körében is sikeres lett, itt volt az idő, hogy trilógiává bővüljön az alkotás.

A film akkora sikernek örvend, hogy egy haldokló betegnek az volt a legnagyobb álma, hogy láthassa a Dűne második részét. Egy alapítvány segített abban, hogy ez megvalósulhasson, és végül a világpremier előtt hat héttel Denis Villeneuve asszisztense repült Québecbe a kórházban fekvő férfihez, aki a rendező laptopjáról nézhette meg a Dűne 2-t.

A londoni bemutató előtt a rendező és a Dűne második részének nyolc szereplője adott interjúkat a brit fővárosból. Az exkluzív online eseményre magyar tévécsatornák közül csak az RTL kapcsolódhatott be. A film főszereplője, Timothée Chalamet elárulta, hogy a színészi karrierjének legnehezebb jelenete az volt, amikor a gigantikus homokférgen kellett lovagolnia. 

Ezt az előkészületekkel együtt majdnem három hónap alatt vették fel, közben pedig homokot szórtak Chalamet arcába.


Nyitókép: Reuters/Hannah McKay

#Kultúra#dűne#bejelentés#trilógia#denis villeneuve#timothée chalamet

Címlapról ajánljuk