Kultúra

Gálvölgyi: a hatalom egy dolgot nem tud adni, tehetséget

rtl.hurtl.hu

2024. április 4. 21:15

Gálvölgyi János szerint úgy ragasztották rá a balliberális bélyeget, mint III. Richárd hátára a púpot.

„Egy párt, egy hatalom minden tud adni. Ki tud téged nevezni, kitüntetéseket tud adni, de egyet nem: tehetséget. Mert hiába mondják rád, hogy te vagy a legjobb egész Európában, ha a közönség azt mondja, hogy ez borzasztó. A közönséget nem lehet becsapni” – mondta Gálvölgyi János a politika és színház kapcsolatáról a Telexnek adott interjújában.

Azt is elmondta, „nálunk nem tudják elképzelni, hogy te sehova nem tartozol. Ha el kell menni szavazni, inkább azt tudnám megmondani, hogy kire nem szavazok, és abból nagyon sok van. Azt nem tudják elképzelni, hogy neked van egy saját véleményed” – mondta. Szerinte úgy ragasztották rá a balliberális bélyeget, mint III. Richárd hátára a púpot.

„Ha véleményem olyanokkal találkozott, akiknek más a véleménye, attól még nem kell megölni, gyűlölni, leköpni, megalázni, szörnyű dolgokat írni a másikról” – mondta.

A színész nemrég megmutatta nekünk élete fontos képeit, és mesélt a gyerekkoráról, példaképeiről, arról, hogyan úszta meg a katonaságot és hogy mit jelentett régen sztárnak lenni:


Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény/Keleti Éva

#Kultúra#gálvölgyi jános#színész#színház#tehetség

Címlapról ajánljuk