Kultúra

Halsey, Skrillex és Liam Gallagher – újabb nagy nevek az idei Sziget Fesztiválon

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. március 27. 10:17

Újabb sztárfellépőket jelentettek be az idei Sziget Fesztiválra. Köztük lesz mások mellett az Oasis első nagylemezével turnézó Liam Gallagher, generációjának egyik legsikeresebb előadója Halsey, és a 8 Grammyvel büszkélkedő Skrillex.

A Sziget sztárfelhozatala még sosem volt olyan sokszínű, mint idén. Korábban már bejelentették, hogy a Nagyszínpadon olyan nevek fognak fellépni, mint a modern elektronikus popzene legkurrensebb producere, Fred again.., a kortárs pop legegyedibb hangú ikonja, Sam Smith, a brit hip-hop kulcsfigurája, Stormzy, a hatalmas show-jairól ismert szupersztár Martin Garrix vagy a minden idők egyik legsikeresebb fiúbandájából, a One Directionből ismert Louis Tomlinson.

A mostani bejelentésből kiderült, hogy a Nagyszínpad fellépői közt ott lesz Liam Gallagher, aki egy különleges turné keretében az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, a Definitely Maybe-t adja elő. 


Szintén nagyszínpados lesz Halsey, aki már Instagramon bejelentette, hogy új albummal készül idén.


És a Nagyszínpadon lép fel az elektronikus zenei Grammy-rekorder, arénák és fesztiválok fő fellépője, a Skrillex.


Rajtuk kívül érkezik még Janelle Monáe, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, az énekes-dalszerző Raye, illetve Tom Odell Spotify-sztár.

Szintén érkezik a Nagyszínpadra a Los Angeles-i rock csapat, a LANY, és a rockot, valamint az elektronikus és a pszichedelikus zenét ötvöző, kísérleti, avantgárd zenei stílusairól ismert Yves Tumor is.


A most bejelentett összes fellépő:

Liam Gallagher, Halsey, Skrillex, Janelle Monáe, Raye, Tom Odell, LANY, Yves Tumor, Marc Rebillet, és ABC sorrendben: Anfisa Letyago, Apashe with Brass Orchestra, Archie Hamilton, Ari Abdul, Camo & Krooked b2b Luude, Charlie Sparks, Colyn, Dyen, Editors, Enrico Sangiuliano, Franc Moody DJ set, Goldband, Job Jobse, Kevin de Vries, KI/KI live, Kiasmos live, Lachesi, Len Faki, Loco Dice, LP Giobbi, Lucia Lu, Mannequin Pussy, MØ, Modeselektor, Neil Frances, Nico Moreno, NTO live, Rebūke, Sam Paganini, Sarah Story, Sven Väth, Teezo Touchdown, Tinlicker live, Tkay Maidza, Venerus, VICTORIA, Whipped Cream

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

 

#Kultúra#fesztivál#sziget fesztivál#világsztárok#fellépő#bejelentés#skrillex#Halsey#Liam Gallagher#Janelle Monáe#raye#Sam Smith#martin garrix#Belföld#budapest#hajógyári-sziget

Címlapról ajánljuk