Kultúra

Jennifer Lawrence olvasójegyet kért a Szabó Ervin Könyvtártól

rtl.hurtl.hu

2024. március 7. 20:11

A Vörös veréb forgatása után kért olvasójegyet emlékül Jennifer Lawrence.

Több külföldi film forgatási helyszíne volt a Kálvin téri Wenckheim-palota, amiben 1931 óta a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár működik.

A FSZEK frissen kinevezett főigazgatója, Kovácsné Koreny Ágnes mesélt arról az Énbudapestemnek, hogy milyen is az amikor sztárok forgatnak az épületben. Elmondta, egyes színészek a könyvtárral is megismerkednek, így volt ez például Jennifer Lawrence esetében, aki a Vörös veréb forgatása alkalmával közvetlennek bizonyult, még olvasójegyet is kért emlékül.

Egyébként maximum véletlenül lehet belefutni a sztárokba a könyvtárban, mert a szereplők személyét üzleti titokként kezelik a filmes cégek.

„A forgatásokhoz bérelt könyvtári területekre a könyvtár munkatársai nem léphetnek be, s természetesen, nem készíthetnek képeket sem a forgatásokról. Előfordul azonban, természetesen, hogy a rajongók hírét veszik, hogy egy neves színész itt forgat, vagy látják a könyvtár körüli külső területeken, utcákban a filmes autókat, a kosztümös statisztákat – ilyen esetekben volt már, hogy többen összegyűltek a Szabó Ervin téren, hátha megpillanthatnak egy-egy hírességet” – mondta Kovácsné Koreny Ágnes.

Az is kiderült, hogy a turisták azért mennek a könyvtárba, hogy egyes filmek helyszínét lássák. „Vannak ugyanis olyan filmes gyűjtőoldalak, melyek egy-egy film kapcsán a forgatási helyszíneket igyekeznek összegyűjteni. A turisták sokszor a filmekben látott konkrét termek megtalálásában kérnek segítséget, mégpedig úgy, hogy mobiltelefonon, az adott film egy képét mutatják a könyvtárosnak, így jelzik, mit is keresnek” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

#Kultúra#fővárosi szabó ervin könyvtár#jennifer lawrence#sztárok#forgatás

Címlapról ajánljuk