Kultúra

40 éves a Végtelen történet – így néznek ki most a gyerekszereplők

rtl.hurtl.hu

2024. március 2. 4:55

A Végtelen történet negyvenéves lesz idén – nézze meg, milyen felnőttek lettek a nagy sikerű film gyerekszereplői. 

Idén negyvenéves a Végtelen történet, a hatalmas sikerű német gyermekfilm, ami 1984-ben a legdrágább film volt, amit valaha készítettek az Egyesült Államokon és a Szovjetunión kívül. Németországban 1984. áprilisban mutatták be, Magyarországra 1986. decemberre érkezett meg a szinkronizált változat. 

A később jelentős hollywoodi karriert befutó német rendező, Wolfgang Petersen filmjét, amit Michael Ende regényéből készített, nagy sikerrel vetítették a mozik, és díjesővel jutalmazták. Bár a Végtelen történetben szereplő gyerekszínészek olyan meggyőző alakítást nyújtottak, hogy több filmes díjra is jelölték őket, végül egyikükből sem lett sztár, nagyrészt fel is hagytak a színészi pályával.

Atreayu – Noah Hathaway

A film harcos főhősét játszó, 1971-ben, Los Angelesben született Noah Hathaway a Végtelen történet után még egy 1986-os filmben eljátszotta Harry Potter Jr. szerepét. 

A Végtelen történet szereplői most így néznek ki
Noah Hathaway a Végtelen történet című filmben, Atreayu  szerepében. Fotó:  kpa/United Archives via Getty Images

Utána búcsút intett a filmezésnek, életét a harcművészeteknek szentelte, és bárpultosként, valamint motorversenyzőként is dolgozott. A tetoválásokkal borított Noah Hathaway az IMDb-oldala szerint tetoválószalont is működtetett a feleségével.

A Végtelen történet szereplői most így néznek ki
Noah Hathaway egy Las Vegas-i közönségtalélkozón 2020-ban. Fotó: Gabe Ginsberg/Getty Images)

Bastian Balthazar Bux – Barret Oliver

A Végtelen történet könyvolvasó főhősét játszó, 1973-ban született Barret Oliver a filmsiker után több szerepet is kapott, Tim Burtonnel is dolgozhatott egy rövidfilmben. Eljátszotta a D.A.R.Y.L. – a Múlt nélküli fiú főszerepét, majd szerepelt a Selyemgubó című sci-fi vígjátékban és az Alkonyzóna tévés sorozat egyik részében.

A Végtelen történet szereplői most így néznek ki
Barret Oliver a Végtelen történetben, Bastian szerepében. Fotó: kpa/United Archives via Getty Images

Majd az 1980-as évek végén abbahagyta a filmezést, és azóta fényképeket sem nagyon találni róla. Barret Oliver az életét a 19. századi fotótechnikáknak szentelte, munkáit több múzeumban és galériában is kiállították. Hogy hogyan néz ki ma, egy YouTube-ra feltett videóból lehet tudni.

Gyerek-császárnő – Tami Stronach

Az 1972-ben született Tami Stronach egyetlen nagyobb filmszerepe volt a Gyerek-császárnő a Végtelen történetben. 

A Végtelen történet szereplői most így néznek ki
Tami Stronach a Gyerek-császárnő szerepében, a Vágtelen történet című filmben. Fotó:kpa/United Archives via Getty Images

Ezután viszont olyan nem kívánt figyelmet kapott, hogy anyja úgy döntött, nem teszi ki 11 éves lányát a filmipari sztáréletnek. Tami Stronach később a táncművészetre koncentrált.

A Végtelen történet szereplői most így néznek ki
Tami Stronach a kislányával egy gyerekműsor bemutatójén, 2017 novemberében, Berlinben. Fotó: Tristar Media/WireImage) 

Nyitókép: dpa/picture alliance via Getty Images

 

#Kultúra#Végtelen történet#színészek#noah hathaway#barret oliver#tami stronach#film#évforduló#gyerekszínészek#fotók

Címlapról ajánljuk