Kultúra

Krúbi: Ha a kormány most úgy döntene, kicsinál, jobb eszközei is lennének rá három Mandiner-cikknél

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 17:37

Krúbi, a rapper azt is elárulta: nem tudja, hogy mennyit keres.

Krúbiról, azaz Horváth Krisztiánról készített portrécikket a Forbes márciusi száma, amelyet a HVG szemlézett. A rapper arról beszélt: manapság a legtöbb előadó nagyjából profi vállalkozókként építi a saját brandet és bizniszt, se a mainstream médiára, se az olyan díjakra, mint a Fonogram, nincs szükség. Krúbi erre „el is felejtett” jelentkezni.

Arról is beszélt: bevételeinek fele koncertekből jön, másik fele a streamingből és a merchből. Összesen 18 kereseti forrása van, de hogy összesen mennyi pénz jön be, azt nem tudja megmondani. „Őszintén, fogalmam sincs, mennyit keresek” – mondja.

A Forbes szerint viszont az előadó kft.-je 51,7 millió forintos árbevétellel és 5,4 milliós eredménnyel zárta 2022-őt (ebből ötmilliót fel is vett osztalékként). Egy évvel korábban az adózott eredménye 7,5 millió forint volt.

Az Orbán Viktoron és a Fideszen gyakran gúnyolódó rapper azt is elmondta: úgy gondolja, hogy a hatalom szemében ő nem tényező. Szerinte „enélkül is megvan a sokmilliós, jóval idősebb, elszegényedettebb bázisuk, amelyik kizárólag az állami médiából tájékozódik, hozzájuk meg soha sehogy nem jutok el. Ha a kormány most úgy döntene, kicsinál, jobb eszközei is lennének rá három Mandiner-cikknél”.

Krúbi január 26-án a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel. Előtte exkluzív interjút adott az RTL-nek, amiben beszélt a legújabb albumáról, a dalaiban megjelenő megosztó témákról, és a nagyszabású koncertről, amit nemcsak neki, de a közönségnek is ki kell majd hevernie. Azt is elárulta, hogy a dalaiban és a koncertjein próbál önazonosat alkotni, amibe beletartoznak a kényes témák is. Tudatos döntés volt a részéről, hogy nem „cenzúrázza” magát.

Nyitókép: RTL

#Kultúra#krúbi#rapper#kereset#pénz#kormány#koncert#fellépés#bevétel

Címlapról ajánljuk