Kultúra

Navalnijra emlékezett Az átnevelhetetlen című darab végén a Katona József Színház

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 17:35

A darab nézői székeik alá helyezve mécsest is kaptak, melyet hazavihettek, hogy együttérzésük jelképeként meggyújtsák.

Az Átnevelhetetlen mai előadása végén Fullajtár Andrea a közönséggel együtt Alekszej Anatoljevics Navalnijra (1976-2024) emlékezett. Székeik alá helyezve mécsest is kaptak a nézők, melyet hazavihettek, hogy együttérzésük jelképeként meggyújtsák – számolt be Facebook-oldalán a budapesti Katona József Színház. 


2006. október 7-én, moszkvai otthona előtt meggyilkolták Anna Politkovszkaja újságírónőt. Politkovszkaja élesen bírálta az orosz vezetést. Stefano Massini, a kortárs olasz színház egyik legjelentősebb szerzője nem sokkal Anna Politkovszkaja halála után monodrámát írt az újságírónő cikkei és önéletrajzi feljegyzései alapján. A Katona József Színház darabjában Fullajtár Andrea kelti életre az elszánt és bátor, ám a rezsimmel szemben mégis védtelen újságírónőt. A darabról többet is megtudhat itt.

Jójárt Krisztián, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem védelmi kutatóintézetének külsős munkatársa a Reggeliben arról beszélt, hogy Alekszej Navalnij halálának ügye nem tisztázódott, de úgy véli, mindenképp a Putyin-rezsim felelős az ellenzéki politikus haláláért. A szakértő elemezte az orosz ellenzéki politikus egészségügyi állapotát is, szerinte betegségei és fizikai kondíciói is elegendőek lettek volna a halálához:


Nyitókép: Katona József Színház / Facebook

#Kultúra#alekszej navalnij#navalnij#katona józsef színház#fullajtár andrea

Címlapról ajánljuk