Kultúra

„Védhetetlen megnyilvánulásai” miatt kirúgták az Operettszínház népszerű színészét

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 16:56

„Megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne” – írták közleményükben. Közben Sándor Péterért petíciót indítottak a nézők, amelyet már több mint ezren aláírtak.

Elbocsátották a Budapesti Operettszínházból Sándor Péter színészt, aki az elmúlt évek során több főszerepet is eljátszott, a közönség körében pedig különösen népszerű volt. A színház közleményben tudatta a fejleményeket, amit a Papageno szemlézett.

Azt írták, a Budapesti Operettszínház eddig nem hozta nyilvánosságra a szerződésbontást a színház vezetése és Sándor Péter között zajlott, végül eredménytelenül maradt egyeztetések miatt. Hozzátették, hogy „Kiss-B. Atilla főigazgató úr személyesen is nagyra értékeli Sándor Péter kiemelkedő énekesi és színészi kvalitásait, amit az is bizonyít, hogy lehetőséget adott számára, hogy ismét a Budapesti Operettszínház színpadára lépjen, és az elmúlt években számos műfajban főszerepek sorának megformálását bízta a művészre”. Ám

Sándor Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen, ezért a fenti indokok alapján a színház vezetése úgy döntött, hogy jelenleg nem kíván együtt dolgozni Sándor Péterrel.

A közlemény így zárul: „A Budapesti Operettszínház az ügyet lezártnak tekinti, és a továbbiakban számos kiváló alkotójával és népszerű művészével zajló, széles körben elismert szakmai munkájára kíván koncentrálni”.

Korábban a nézők petíciót is indítottak, amikor észrevették, hogy a színész egyetlen márciusi és áprilisi darabban sem fog szerepelni. A petíciót napok alatt több mint ezren írtak alá. 

A színész arról beszélt a Storynak: „Ez egy precedens nélküli helyzet, és őszintén meghat a nézők reakciója. Egy nehéz időszakon megyek keresztül jelenleg. Sok kétely merült most fel bennem a szakmámat illetően, de ez a válaszreakció mindent felülír, és bebizonyítja, hogy van értelme ezt csinálni. Nem számítottam ilyen mértékű összefogásra. Elmondhatatlanul jó érzés, mert egy színész elsősorban a közönségért dolgozik.”

Nyitókép: Médiaklikk

#Kultúra#budapesti operettszínház#színész#kirúgás#petíció#közlemény#sándor péter#színház#operett

Címlapról ajánljuk