Kultúra

Demeter Szilárd szerint eddig leginkább agysejteket öltek a könnyűzenei alapképzésbe, pénzt nem

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 9:06

Azt is elárulta, hogy miért Póka Egonról nevezték el az intézményt, amikor többen zaklatással vádolták a zenészt.

Nem tudta megmondani Demeter Szilárd, a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, hogy eddig mennyit költöttek a Póka Egon Művészeti Akadémia létrehozására – derült ki a Népszava cikkéből. Úgy fogalmazott: „Eddig leginkább agysejtbe került, amíg összeraktuk az akkreditációs dossziét és a több ezer oldalnyi szakleírást, tanmenetet, tananyagot stb. Valamint rengeteg időbe, ami lehet, hogy pénz, de nem tudom a váltószámát”.

Bő egy hete Demeter Szilárd azt mondta, hogy a Póka Egon Művészeti Akadémia és a Miskolci Egyetem együttműködésében induló, hároméves kortárs könnyűzenei alapképzés egyik célja, hogy diplomás zenészek taníthassanak könnyűzenét általános iskolákban. 2020-ban készítette el a Magyar Könnyűzenei Stratégiát, amelynek kapcsán már elkezdődött a majdani egyetemi alapképzés tervezése Póka Egonnal, a középfokú képzést biztosító Kőbányai Zenei Stúdió vezetőjével.

Arra a kérdésre, hogy miért Póka Egonról nevezik el az intézményt, amikor egy tavalyi cikk szerint a zenész, mint a Kőbányai Zenei Stúdió alapítója és ügyvezető igazgatója, zaklatta a diákjait és a tanárokat, Demeter Szilárd azt mondta: „A jogállamiság egyik fokmérője az, hogy csak azután tekintünk bűnösnek valakit, miután egy bizonyítási eljárás során egy pártatlan bíróság bűnösnek nyilvánította”. 

Nyitókép: Derencsényi István/MTI

#Kultúra#demeter szilárd#könnyűzene#póka egon#képzés

Címlapról ajánljuk