Kultúra

Megmagyarázta Dull Szabolcs, hogy miért távozik a Telextől

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 12:46

Azt írta, még nem tudja, mivel foglalkozik a jövőben.

„Egy történet vége: távozom a Telextől. Lemondtam a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciómról, illetve a telexes cégekben, a Van Másikban és a Ne hallgassunkban lévő igazgatósági tagságomról, és a Telex alapítvány alapítói jogait átadtam. A Telexben lévő tulajdonrészem, részvényeimet pedig a Telex visszaveszi” – írta nyilvános Facebook-posztjában Dull Szabolcs, a Telex távozó szakmai igazgatója.

„Sok százezren olvassátok, sok ezren pénzzel is támogatjátok a lapot, amiért most is nagy köszönetet mondok, és főleg nektek tartozom magyarázattal, miért döntöttem az elválás mellett” – fogalmazott.

Felidézte, hogy a Telex megalakulása előtt is az volt a célja, hogy legyen Magyarországon egy olyan, nagy nyilvánosságot elérő újság, ahol szabadon lehet dolgozni. A későbbiekről így írt: „Egy újság elindítása nemcsak a szakmai kérdésekről szól, az elmúlt években az újságkészítéssel párhuzamosan ki kellett alakítani azt a céges, pénzügyi, működési és szervezeti hátteret, amelyben a lap megjelenhet és működhet – nem mellesleg azt az ideális tulajdonosi szerkezetet is megtalálni, amely hosszú távon elrendezi a legfontosabb kérdéseket. Az újságkészítés mellett ennek kialakításában is tevékeny részt vállaltam. Sokszor rohamtempóban rengeteg nehéz, fájdalmas üzleti, pénzügyi, szervezeti és személyi döntést kellett meghozni, amelyek óhatatlanul vitákat, konfliktusokat, feszült helyzeteket és sokszor távozásokat is szültek. A jó döntések mellé becsúszó hibásnak bizonyuló döntéseimet is csak az menti, hogy mindvégig azon voltam, hogy minél előbb megvalósíthassuk kezdeti céljainkat, és a Telex meghatározó, a legnagyobb nyilvánosságot megszólító lap legyen”.

Dull Szabolcs azt írta: „Sosem a pozíciókhoz ragaszkodtam, hanem a kezdeti közös céljaink megvalósításához. A cégvezetés és a lapvezetés tavaly nyári átrendezése után azt reméltem, ki tudunk alakítani egy olyan új működést, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és amelyben mindenki a tudása legjavát hozzáteheti a Telex fejlődéséhez. Félév után be kellett látnom, hogy nem sikerült maradéktalanul. Be kellett látnom mostanra, hogy bár a Telex csodálatos történet, ezt a Telexet már egyre kevésbé éreztem magaménak, és olyan történetnek, amelynek részese lehetek. Ezért hosszú, nehéz vívódás után a legnehezebb döntést hoztam meg: távozom a Telextől”.

Azt írta, még nem tudja, mivel foglalkozik a jövőben.

Nyitókép: RTL

#Kultúra#dull szabolcs#telex#távozás

Címlapról ajánljuk