Kultúra

Gyászol a Metallica

rtl.hurtl.hu

2023. december 21. 8:20

Meghalt a Metallica dobosa, Lars Ulrich édesapja, Torben Ulrich. 95 éves volt.

Gyászol a Metallica dobosa Lars Ulrich, miután meghalt édesapja Torben Ulrich. A zenész így búcsúzott édesapjától a közösségi oldalán.

95 évnyi kaland, egyedülálló élmény, kíváncsiság, a határok feszegetése, a status quo megkérdőjelezése, tenisz, zene, művészet, írás.... és egy jó adag dán ellentmondásosság. Végtelenül köszönöm! Szeretlek apa.

– írta Lars Ulrich. Megszólaltak a zenésztársak is. A Guns ’N Roses korábbi dobosa például egy kommentben azt írta Larsnak, hogy az édesapjával való kapcsolata mindig is inspirálta őt, majd részvétet kívánt a családnak.

A hevay metal fenegyerek, a Skid Row énekese, Sebastian Bach hozzászólásában megidézte a rock and rollt. Kommentjét úgy kezdte: 

Apád kibaszottul menő volt.

Profi teniszjátékosból művész

Torben Ulrich 1928. október 4-én született Koppenhágában, édesapja teniszező volt. Hivatását fia is követte, Torben az 1940-es évek végétől az 1970-es évekig játszott különböző a tenisztornákon, az 1970-es és 1980-as években pedig a Tennis Grand Masters turnén. Torben 1951-ben megnyerte az antwerpeni nemzetközi egyéni bajnoki címet vörös salakon, majd 1956-ban ismét, amikor a döntőben legyőzte Jacques Brichant. 1976-ban ő volt a világranglista első számú szenior játékosa. Ulrich több mint 100 Davis-kupa-mérkőzést játszott Dánia színeiben.

Profi karrierje után újságokba írt a jazz zenéről, ő maga is játszott egy zenekarban és a festészetbe is belekóstolt. Filmekben is szerepelt, és rendezett is. Több művészeti projektben is részt vett, melyekért hazájában ki is tüntették.

Nyitókép: Torben Ulrich 1971 októberében – Fotó: Evening Standard/Hulton Archive/Getty Images

#Kultúra#metallica#lars ulrich#torben ulrich#tenisz#jazz#Dob

Címlapról ajánljuk