Kultúra

Vidnyánszky nem érti, miért pont most történt baleset a Nemzeti Színházban

rtl.hurtl.hu

2023. december 18. 20:39

A színház igazgatója szerint ha nem történik meg a baleset, akkor csodaévaduk lett volna.

A pár héttel ezelőtt történt baleset beárnyékolja az egész évet, az egész évi teljesítményüket, és fájdalmas, rossz szájízt okoz az embernek – mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója az intézmény Facebook-oldalán megjelent interjúban.

„A vezetésem alatt több mint négyezer előadást játszott a színház, és, hál' Istennek, még csak kisebb problémák sem voltak. Hogy miért kellett ennek most megtörténnie, miért pont egy Rómeó és Júlia-előadáson, miért egy ilyen évzáró időszak kezdetén, valahol adventre készülődve… Szóval az ember ül és gondolkodik, és próbálja megérteni az esemény üzenetét” – tette hozzá.

Az igazgató úgy gondolja, ha nem történik meg a baleset, akkor csodaévaduk lett volna. Most abban bízik, hogy a lelki és testi sebek mihamarabb begyógyulnak, és „elmúlik ez a szorongás, ez a feszültség, amit érzek a színházon belül, a társulaton belül”.

November 10-én Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó szenvedett balesetet a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia második felvonása közben. Több métert zuhantak együtt, Szász Júliának eltört három bordája és a lábszárcsontja is, utóbbit össze kellett csavarozni. A baleset után öt napot töltött kórházban, majd a bordatörés következtében légmell alakult ki nála, amiért ismét kórházba került. Horváth Lajos Ottónak, a Nemzeti másik színészének a keze sérült meg súlyosan, a baleset után több órás műtétre volt szüksége.

Vidnyánszky a baleset után felajánlotta lemondását, de azt nem fogadták el. Később pedig azt mondta, tudja, mit kellett volna tenni, hogy elkerüljék a balesetet:


Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Kultúra#vidnyánszky attila#nemzeti színház#szász júlia#Horváth Lajos Ottó#rómeó és júlia

Címlapról ajánljuk