Kultúra

Eldőlt, ki lesz a Trafó következő igazgatója

rtl.hurtl.hu

2023. december 13. 11:52

A szakmai bizottságban Kováts Adél, Mácsai Pál, Máté Gábor és Hegedűs D. Géza is részt vett.

Erdődi Katalin független kurátor, dramaturg és szakíró lesz a Trafó Kortárs Művészetek Háza következő igazgatója – írja a hvg.hu a posztra szintén pályázó Boross Martin Facebook-bejegyzése alapján.

„Néhány perccel ezelőtt fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a szakmai bizottság ajánlását. Két pályázó volt. A szakmai bizottság Erdődi Katalin pályázatáról 5 igen / 0 nem /3 tartózkodás arányban, míg a miénkről 4 igen / 0 nem / 4 tartózkodás arányban szavazott, így ő került ki győztesként. Gratulálok Katinak az igazgatói megbízásához!” – írja Boross.


A Boross által közzétett közgyűlési jegyzőkönyvön az olvasható, hogy a pályázatokat a következő szakemberek véleményezték: Baranyi Krisztina kerületi polgármester, Hassay Zsófia az önkormányzattól, Dr. Karasszon Ágnes a minisztériumból, Kováts Adél színházigazgató, Mácsai Pál színházigazgató, Máté Gábor színházigazgató, Hegedűs D. Géza színész, rendező és Barda Beáta, a Trafó jelenlegi vezetője.

Nyitókép: A Közép-Európa Táncszínház Special Society című táncművének fotóspróbája a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2018. november 14-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

#Kultúra#trafó#igazgató#endrődi katalin#boross martin#kinevezés

Címlapról ajánljuk