Kultúra

A bíróság is kimondta: Farkasházy Tivadar a magyaroknak szurkol

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 13:43

Éveken át állította Farkasházyról a fideszes média, hogy a válogatott ellen szurkol, de mostantól ennek vége lehet.

Immár jogerős bírósági ítélet igazolja: hazugság, hogy „Farkasházy Tivadart mindig boldoggá teszi, amikor kikap a magyar válogatott, mert szerinte ez is mutatja Orbán Viktornak a labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját” – derült ki Farkasházy Tivadar interjújából, amit a 24.hu-nak adott.

Farkasházy elmondta, ha elhatározná, akkor se tudna a magyarok ellen szurkolni, zsigerileg képtelen lenne rá. „Az egész életemet sportbolondként és magyarként, vagyis magyar drukkerként éltem le, ezért is méltatlan, hogy a Fidesz-média évek óta azt hazudja rólam, hogy a magyar válogatott ellen szurkolok, de most végre bírósági ítélet mondja ki” – mondta.

Egy ATV-s beszélgetés miatt állították azt róla, hogy a magyarok ellen szurkol. Még 2015 októberében beszélgetett Kálmán Olgával a közelgő 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságról, a magyar válogatott esélyéről és a magyar fociról, amikor elhangzott a következő idézet:

Nehéz dolga lesz, mert két Farkasházyval fog beszélgetni. Az egyik nem látott a pipától tegnap, hogy a 89. percben tíz emberrel gólt találtak a törökök és a 91. percben kaptuk a gólt Belfastban. Mindig a magyaroknak drukkolok természetesen. Viszont van egy másik énem is, hogyha kikapunk, akkor mindig azzal vigasztalom magamat, hogy Orbán Viktornak szereztünk egy rossz napot.


Az elmúlt 8 évben a kormánypárti sajtóban ez többször előjött, tavaly négy sajtóorgánummal szemben pert indított emiatt és a minap nyert is másodfokon.

Bár az újságíró jóban volt valaha Orbán Viktorral, ez mára már elmúlt. Azt mondta a lapnak, „megbocsáthatatlan, amit ezzel az országgal tett. És részemről az is megbocsáthatatlan, amit velem tettek az emberei...”

Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

#Kultúra#farkasházy tivadar#fidesz#magyar válogatott#bíróság#ítélet#szurkolás

Címlapról ajánljuk