Kultúra

Demjén Rózsi elárulta, hogy mióta nem iszik egy kortyot sem

rtl.hurtl.hu

2023. december 9. 7:21

A zenész azt mondta, öt éve nem fogyaszt alkoholt, még egy borízű almát sem enne meg.

A 77 éves Demjén Ferenccel készített interjút a Blikk, a Kossuth-díjas zenész ugyanis ismét koncertre készül, december 30-án lép fel az Arénában. Előkerült az alkoholfogyasztás témája is, amellyel kapcsolatban azt mondta: 

Öt éve egy kortyot sem! Még egy borízű almát sem. Akkoriban kórházba kerültem, mert már alig bírtam menni. Csípőprotézist kaptam, s amikor kijöttem a kórházból két út állt előttem, vagy a kocsmába megyek vagy haza? 

Hozzátette: „Őszintén mondom: nem hiányzik. Jóllehet, a kritikusaim még néha ma is azt írják rólam, hogy a Rózsi iszik. Már kinevetem őket”.

Demjén Ferenc azt mondta, addig fog színpadon állni, amíg van rá igény és egészséges. 

„Majdhogynem tökéletes állapotban vagyok. Ha viccesen szeretném megfogalmazni, az elmúlt öt évben, évről évre fiatalodtam” – jegyezte meg.

Korosztálya zenészeiről azt mondta, hogy olykor telefonálnak egymásnak Charlieval, Freinreisz Károllyal és a többiekkel. „Úgy mondanám: tisztes távolból követjük egymás életét”.

Demjén Ferenc beszélt az új generációról is: „Rengeteg új dalom van, de nincs értelme lemezt piacra dobni. Amúgy is tömegsport lett a zenélés. Valaki kitalál egy dallamot, feltölti valahová, és már sztárként írnak róla. Vannak tehetséges fiatal zenészek, neveket most nem mondanék. De azokra gondolok, akik valódi hangszerrel, valódi muzsikát állítanak elő. Mondom, más világ ez, de hiszek a minőség értékállóságában”.

Nyitókép: Hegedüs Róbert/MTI

#Kultúra#demjén ferenc#alkohol#koncert#zene

Címlapról ajánljuk