Kultúra

Hajduk Károly: Az egyházban, mint szervezetben nagyon csalódtam

rtl.hurtl.hu

2023. december 2. 9:48

A színész elmondta, hogy a fia már csak Orbán Viktort ismeri Magyarország miniszterelnökeként.

Hajduk Károly, a nemrég bemutatott Mesterjátszma című film főszereplője volt Veiszer Alinda legutóbbi vendége, a beszélgetést a Telex szemlézte.

 A színész, aki egy lelkészt alakít a filmben, elmondta: 

Elvinném szívesen Jézust templomba, nem most, mondjuk 400 évvel ezelőtt, megmutatni, hogy az ő nevében mik történtek.

Hajduk elmesélte, hogy a családja anyai ága római katolikus volt, apai ága viszont nem, utóbbi ellenezte is a szülei házasságát Hajduk kezdetben érdeklődött a vallás iránt, de „aztán nagyon hamar magában az egyházban, mint szervezetben nagyon csalódtam" – mondja.

Hajduk egyebek mellett beszélt arról is, hogy bár dolgozott a Vígszínházban, ő személyesen nem érintett az Eszenyi Enikőről kiderült abúzusokban, őt „szinte a tenyerén hordozta” az igazgató. 

Elmondta, hogy a fia már csak Orbán Viktort ismeri Magyarország miniszterelnökeként, és néha elgondolkozik azon, mit fog mondani a gyerekének, ha felnő, és megkérdezi, miért „nem tudtak semmibe beleszólni”. „Ott fogok majd magyarázkodni, miközben lövésem sincs, hogy mit kellett volna csinálni” – mondta Hajduk.


Nyitókép: A legjobb férfi főszereplő díjával kitüntetett Hajduk Károly a Magyar Filmkritikus Díjak átadásán 2020. január 31-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Kultúra#Hajduk Károly#mesterjátszma#jézus#film#színész

Címlapról ajánljuk