Kultúra

Összetört a popsztár: meghalt egy fiatal rajongó Taylor Swift riói koncertje előtt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 18. 14:41

Taylor Swift összetört szívvel nyilatkozott a riói koncert előtt bekövetkezett halálesetről.

Mint arról pénteken az rtl.hu is beszámolt, Brazíliába érkezett taylor Swift, hogy világturnéja riói állomásán koncertet adjon brazil rajongóinak. A Megváltó Krisztus szobrát meg is világították, hogy üdvözöljék őt az országban.

A Rio de Janeiro-i koncertet azonban tragédia árnyékolta be, írja a BBC. A péntek esti koncert előtt rengetegen rosszul lettek a stadionban, ahol az országot sújtó hőhullám miatt rendkívül meleg volt. (Ne feledjük: a Föld déli féltekéjén lassan beköszönt a nyár.)

A hőgutát kapott rajongók közül sokakat kórházba kellett szállítani, Swift a színpadról kérte a szervezőket, hogy osszanak vizet az embereknek. A koncert egy pontján, az All Too Well című száma éneklése közben ő maga is egy ivópalackot dobott ​​a tömegbe.

A koncert végül tragédiába torkollott: kiderült, hogy egy fiatal lány, a 23 éves Ana Benevides még a koncert kezdete elájult és később életét vesztette. Az orvosok szerint a halálát szív- és légzésleállás okozta.


Taylor Swift a koncert után Instagram-sztoriban azt közölte, hogy összetört a halálhír hallatán és együttérzéséről biztosította az áldozat családját:

El sem tudom mondani, mennyire le vagyok sújtva ettől. Nem tudok sokat, csak annyit, hogy elképesztően gyönyörű volt és túl fiatal.

A popsztár még két koncertet ad Rio de Janeiróban, mielőtt továbbutazik Sao Paulóba.

Nyitókép: Taylor Swift rajongói a pénteki riói koncerten – Fotó: Buda Mendes/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management

#Kultúra#taylor swift#brazília#rio de janeiro#koncert#haláleset#rajongó

Címlapról ajánljuk