Kultúra

Kern András majd elájult, amikor Woody Allen köszöntötte őt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 14. 8:52

Videóüzenetben válaszolt Kern András, a vígszínház művésze Woody Allennek, aki a múlt héten köszöntötte őt a Játszd újra, Sam! jubileumi előadásán.

Mint arról az rtl.hu is hírt adott múlt hét szerdán, maga Woody Allen köszöntötte videóüzenetében a 75 éves Kern Andrást, abból az alkalomból, hogy kerek negyven évvel ezelőtt, 1983. november 7-én mutatták be a Vígszínházban a Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékot, amit Woody Allen 1972-es filmsikere alapján írtak át színdarabra. A vígjáték főszerepét, Allan Felixet negyven éve alakítja Kern András, akinek a múlt hét keddi, 523. előadáson azt üzente a világhírű amerikai színész, rendező, író, hogy még 20, 40 vagy akár 60 éven át folytassa sikeresen munkáját.

Kern András most külön videóüzenetben válaszolt Woody Allennek, a felvételt a Vígszínház osztotta meg a Facebookon:


„Kedves Woody, én vagyok az a Kern András, színész, Budapestről, akit olyan helyesen köszöntöttél a múltkor, pár napja, a Játszd újra, Sam! előadásunk negyvenedik születésnapján” – kezdte üzenetét Kern, majd elmondta, hogy meglepetésként érte az előadás végén bejátszott évfordulós köszöntés, mert nem tudta, hogy maga Woody Allen szól majd hozzá, neki csak annyit mondtak, hogy „egy kollégája” köszönti majd.

Ekkor bevetítettek téged és én el voltam ájulva

– fogalmazott Kern, hozzátéve, hogy nagyon meghatotta a dolog és szerinte még nagyon sokan másokat is:

mert ez egy kicsi ország és most mindenki erről fog beszélni napokig, mert nagyon sokan imádnak ám téged itt.

Kern válaszüzenetében jó egészséget kívánt a 87 éves Woody Allennek, és ő is azt kívánta viszont neki, hogy még folytassa 20-40-60 évig a munkáját:

csináld a zseniális dolgaidat, a színjátszást, a színdarabírást, a filmrendezést, és akkor nekem is lesz dolgom veled itt Magyarországon, szinkronizállak majd téged és eljátszom a figurádat.

Üzenet végén Kern angolra váltott, és tréfásan megidézte a Casablanca filmklasszikus legendás záró sorát:

I think this is a beginning of a beautiful friendship, hm?

#Kultúra#kern andrás#woody allen#vígszínház

Címlapról ajánljuk