Kultúra

Woody Allen videóüzenetben kívánt még hatvan sikeres évet Kern Andrásnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 8. 11:35

40 éve van műsoron a Játszd újra, Sam! című darab, aminek Kern András a főszereplője. Woody Allen, az eredeti film írója és főszereplője most a kerek évforduló alkalmából videóüzenetben kívánt minden jót magyar hangjának.

Negyven évvel ezelőtt, 1983. november 7-én mutatták be a Vígszínházban a Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátékot, amit Woody Allen 1972-es filmsikere alapján írtak át színdarabra. A vígjáték főszerepét, Allan Felixet negyven éve alakítja Kern András – a 75 éves színművészt a kerek évforduló alkalmából maga Woody Allen köszöntötte a keddi, 523. előadáson, vette észre a Blikk az erről készült videót, amit Bárány Anna rádiós műsorvezető osztott meg TikTokon.

Woody Allen a nappalijából jelentkezett be és köszönte meg magyar szinkronhangjának, hogy negyven éve megszemélyesíti az ő karakterét, igazán nagy hőssé téve őt ezzel. A világhírű amerikai rendező, forgatókönyvíró, színész azt kívánta, hogy Kern még 20, 40 vagy akár 60 éven át folytassa sikeresen munkáját.


A Vígszínház szerdán Facebookon közzé is tette az eredeti videóüzenetet, feliratozva:


Hajdu Steve nemrég a Reggeliben Kern András legendás tilosban parkolásairól beszélt. Szerinte aki 40 éve játssza ugyanazt a szerepet – Játszd újra, Sam!  – az megérdemel annyit, hogy leparkolhasson kedvenc péksége előtt:


Nyitókép: Kern András a Játszd újra, Sam! című vígjáték jubileumi előadása után a Pesti Színházban 2013. november 29-én – Fotó: Beliczay László / MTI

#Kultúra#kern andrás#woody allen#vígszínház

Címlapról ajánljuk