Kultúra

A Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaság kérte a minisztert, hogy ne fogadja el Vidnyánszky Attila lemondását

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 12:37

Csák János kulturális és innovációs miniszter végül nem is fogadta el a lemondását. Az Operaházat vezető Ókovács Szilveszter közösségi oldalán azt írta: Attila, maradj!

A Magyar Teátrumi Társaság alelnökeiként arra kérjük Miniszter Urat, hogy Vidnyánszky Attilának a Nemzeti Színház vezérigazgatói tisztségéről történő lemondását ne fogadja el!

– írták közös közleményükben a Vidnyánszky Attila vezette, és részben általa lapított Magyar Teátrumi Társaság alelnökei. Név szerint Cseke Péter, Oberfrank Pál, Pataki András és Szabó Ágnes.

Hozzátették: Közös álláspontunkat a Magyar Teátrumi Társaság több tagszínházának vezetője is osztja.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház vezetője is megszólalt a témában. Ő nemrég amiatt került be a hírekbe, mert Csák János miniszter, a szakmai bizottság javaslata ellenére őt nevezte ki ismét az Operaház élére. A helyére pályázó Kesselyák Gergely karmestert kirúgták. Erről a Híradó is beszámolt.


Ókovács Szilveszter a közösségi a közösségi oldalán azt írta:

Attila, maradj!

Hozzátette: A traumán átvezetni a társulatot is Te vagy hivatott. Az OPERA kiáll a Nemzeti mellett. Szükség van rá – és Rád!


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Kultúra#vidnyánszky attila#ókovács szilveszter#magyar teátrumi társaság#nemzeti színház

Címlapról ajánljuk