Kultúra

Matthew Perry halála: itt vannak az első toxikológiai eredmények

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 7:51

A végső eredményekre akár fél évet is várni kell, a halál okát csak ezután állapítják meg. 

54 évesen hunyt el Matthew Perry színész, akit a legtöbben a Jóbarátok című sorozatból ismerhettek. A színész földi maradványait otthonában, egy jakuzziban találták meg:


A TMZ értesülései szerint az első vizsgálatok szerint Matthew Perry halálát nem fentanil- vagy metamfetamin-túladagolás okozta.

Rendőrségi források a TMZ-nek elmondták, hogy a nyomozók egy kevésbé mélyreható tesztet végeztek Perryn, amely kimutatta, hogy nem volt fentanil vagy metamfetamin a szervezetében. Ez nem a végső eredmény, ennél mélyrehatóbb toxikológiai vizsgálatokat is végeznek, hogy kiderüljön, volt-e más illegális drog a színész vérében, illetve hogy a vényköteles gyógyszerek káros dózisa kerülhetett-e szervezetébe. 

Ezekre az eredményekre 4-6 hónapot kell várni, a halál okát pedig csak akkor állapítják meg, ha minden adat rendelkezésre áll.

Korábban nem találtak illegális drogokat Matthew Perry otthonában. A házban antidepresszánsok, szorongásoldók, valamint krónikus obstruktív légúti betegségre szedett szerek voltak.

Ez utóbbi szert olyan légzészavarokra szokták használni, amelyeket a dohányzás is képes okozni – Perry pedig hosszú ideje dohányos volt.

A Jóbarátok végigkísérte Fluor Tomi életét, nagyon sokat adott neki a sorozat. „Az akkori barátnőmmel izgultunk, hogy Ross és Rachel kapcsolata végre összejöjjön, és tökéletes legyen minden” – idézte fel a Fókusznak. A Chandlert alakító Matthew Perry halála őt is megrázta:


Nyitókép: Frederick M. Brown/Getty Images

#Kultúra#matthew perry#vérvizsgálat#boncolás#drog#gyógyszer

Címlapról ajánljuk