Kultúra

Leleplezték: így csinálják a rejtélyes lebegő táncot

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 14:18

Michael Jackson is megnyalná a szája szélét, ezt a lépéskombinációt látva. 

Valószínűleg kevés olyan ember van, aki ne hallott volna a Michael Jackson-féle moonwalkról, arról a lépéskombinációról, ami gyakorlatilag összeforrt az énekes nevével. 

Akinek leesett az álla a Moonwalktól, annak a Jubi Slide-tól is le fog, ez a koreográfia leginkább a Tiktokon terjed és a felületes szemlélő számára úgy tűnhet, mintha művelői lebegnének tánc közben. Az illúzió annyira erős, hogy sokan megkérdőjelezték, hogy egyáltalán lehetséges-e pusztán mozdulatokkal elérni azt, többen ügyes csalásra vagy valamilyen vágási trükkre gyanakodnak.

Utóbbiaknak nem volt igazuk, a Wegottiscovered mutatta be, hogy valóban ügyes és gyors lépéskombinációról van szó. Íme, ez itt a Jubi Slide:

@much He’s literally FLOATING 🔥 #JubiSlide ♬ original sound - MuchMusic


A Jubi Slide-ot a youtuber, tiktokker tánclegenda Jubi2fye alkotta meg még 2022-ben. Az egyik eredeti videó, amelyben a táncot bemutatja, több százezer lájkot kapott. A táncmozdulat – amely a Moonwalkra emlékeztet, csak oldalirányban – , olyan hatást kelt, mintha a táncos a jégen csúszna, szinte lebegne, mindegy, hogy milyen felületen mozog. 

A Tiktokon reneszánszát éli a lágy, gyors, lépéskombináció, számos táncos mutatta be, hogy (nekik) nem ördöngösség:


A Tiktokon a Jubi Slide-ot Slickback néven fut, mivel a mozdulatot legtöbbször Lakim A Pimp Named Slickback című számára adják elő.


Nyitókép: TikTok

#Kultúra#tiktok#jubi slide#trend#tánc

Címlapról ajánljuk