Kultúra

Egy diáklányok által készített menstruációs műsor miatt büntették meg százezer forintra a Kossuth Rádiót

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 19. 17:16

A Kossuth Rádió június 23-án sugárzott „Válasz-utak” műsorszáma miatt egy állampolgár tett bejelentést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának csütörtöki közleménye szerint megbüntették a Kossuth Rádiót, mert az egyik korhatárra tekintet nélkül sugárzott műsorában elhangzottak

káros hatással lehettek a hat éven aluli hallgatókra.

A közlemény szerint a Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsorszámának június 23-án sugárzott „Válasz-utak” című szegmensét állampolgári bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács.

A médiahatóság a nem megfelelő korhatár-besorolás miatt a műsor szolgáltatójára, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-re 100 ezer forint bírságot szabott ki.

Arról, hogy pontosan mi hangzott el az állampolgár által kifogásolt műsorban, nem tesz említést a közlemény és az NMHH honlapján sem található róla információ.

A Válasz-utak a Kossuth rádió diákrovata, amelyben tizenéves fiatalok beszélgetnek őket érintő kérdésekről, dilemmákról. A mediaklikk.hu archívuma szerint június 23-án „Menstruáció - mi bennünk a nőies?” címmel került adásba a diákrovat, a 21 perces műsorszámban három tinédzser lány beszélgetett egyebek mellett arról, hogy

Hogy élik meg a menstruáció napjait? Vannak-e bevált praktikák a nyaralásra? És mit jelent mindez a nőiességükben? 

Nyitókép: Sebastian Kahnert/picture alliance via Getty Images

#Kultúra#média#kossuth rádió#Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság#büntetés#menstruáció#feljelentés

Címlapról ajánljuk