Kultúra

Whoopi Goldberg találkozott Ferenc pápával, aki imádja az Apáca show-t

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 14:29

Goldberg szerint a pápa „minden ember pápája, vallástól függetlenül”.

Whoopi Goldberg, a The View társ-műsorvezetője hétfőn mesélt a műsorban a Ferenc pápánál tett múlt heti látogatásáról – írja a Fox.

Goldberg elárulta, hogy vitt a pápának néhány kelléket az Apáca show című filmből, amelyeket ő maga kért. A népszerű 1992-es vígjátékban Goldberg egy tanúvédelmi programba kényszerített bárénekesnőt alakított, aki apácának álcázza magát, és közben újjáéleszti a kolostor kórusát. A film végén a kórus fellép a pápa előtt. 

Goldbert szerint a pápa pontosan olyan, mint amilyennek remélte.

Ő minden ember pápája, vallástól függetlenül, amit nagyon értékelek. Meg akartam neki köszönni az összes meleg, elvált barátom nevében, hogy alapvetően azt gondolta: »figyeljetek, Isten szeret titeket, bármi is legyen. Gyertek vissza az egyházba«. Ezt nagyra értékelem. 

„Az egyik legjobb dolog, amit az emberekért tehetsz, hogy segítesz nekik örömet szerezni és megnevettetni őket” – mondta Ferenc Goldbergnek, miután átnézte a filmbéli relikviákat.


Goldberg azt is elmondta, hogy Ferenc pápának van humorérzéke: amikor a színésznő átadott egy fényképet, amelyen Mary Clarence nővérként látható, illetve egy Apáca show-DVD-t, akkor a pápa rámutatott, hogy a filmben Goldberg piros tűsarkút viselt. 

Igen, tudod, próbáljuk átsegíteni a nővéreket a 21. századba, de ez butaság

– válaszolta Goldberg, aki rendkívülinek nevezte a találkozást.

Nyitókép: Giuseppe Ciccia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

#Kultúra#ferenc pápa#Whoopi Goldberg#apáca show#sister act#film#találkozó

Címlapról ajánljuk