Kultúra

Lemondott a Pesti Magyar Színház igazgatója

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 15:09

Lemondott Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója, aki 2015 óta vezette az intézményt. Távozását azzal indokolta, hogy kapott egy olyan felkérést, amivel új szintre tudja emelni azt a munkát, amit évek óta végez.

Lemondott Zalán János a Pesti Magyar Színház igazgatói posztjáról, miután elvállalt egy „megtisztelő felkérést” kulturális területen – derül ki az intézmény rendkívüli társulati ülése után pénteken közzétett Facebook-posztból, amit a Telex szúrt ki.

A Zalán János aláírásával megjelent levélben az olvasható, hogy nem először kapott új ajánlatot, ám idáig mindig kitartott a színház mellett, amit 2015 óta vezetett. Azonban most olyan felkérés érkezett, amivel új szintre tudja emelni azt a munkát, amit évek óta végez.


Az 57 éves Zalán János egyetemi docens, Balázs Béla-díjas producer, színigazgató. Több, filmművészettel kapcsolatos cég ügyvezető igazgatója, tulajdonosa, közreműködője, 2020. október elsejétől 2022-ig a Színház- és Filmművészeti Egyetem megbízott oktatási rektorhelyettese volt.

A hvg.hu arról ír, hogy Zalán lemondásával jóformán egy időben, az utolsó pillanatban érvénytelennek nyilvánították Halasi Dániel rendező pályázatát is, ami helyzetbe hozta a kormány által modellváltásba hajszolt SZFE-n osztályt vezető, az Újszínházban is főrendezői pozíciót betöltő Nagy Viktort, aki sajtóértesülések szerint Eperjes Károllyal közösen pályázott a színház élére.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

 

#Kultúra#Pesti Magyar Színház#zalán jános#lemondás

Címlapról ajánljuk