Kultúra

Pusztító kritikát kapott A remény rabjai: A feleségem megnézte, majd fogta a gyerekeket és elköltözött

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 13:56

A világ egyik legjobb filmjének tartják. Na nem mindenki.

1994-es megjelenése óta A remény rabjai igazi klasszikussá vált és a legjobb filmek IMDb-listájának élén áll 9,3-as értékeléssel – de ezzel nem mindenki ért egyet.

A film két elítélt történetét követi nyomon, akik a rács mögött kötnek szoros barátságot, miközben hosszú büntetésüket töltik. Miközben a film a toplista élén áll, mégis 42 ezren néző döntött úgy az IMDb-n, hogy egy csillagos minősítést adjon a filmnek, és hagytak néhány meglehetősen csípős kritikát is, amiből a Daily Star csemegézett.

Valószínűleg a legbrutálisabb vélemény a következő volt: 

A feleségem miután megnézte, elment és vitte a gyerekeket is.

Egy másik néző azt írta, hogy „Annyit árul el ez a film nekünk arról, milyen is valójában a börtön, mint a Pretty Woman a prostitúcióról.” Egy másik ezt írta: „Vannak dolgok ebben az életben, amit soha nem fogunk megérteni... Hogyan kezdődött az univerzum? Mi történik a lelkünkkel, amikor meghalunk? Hogyan lett ennyire túlértékelt egy olyan unalmas film, mint A remény rabjai?”

Egy másik értékelő azzal húzta le a filmet, hogy tulajdonképpen a korábban megjelent börtönfilmeket nyúlják benne. Míg volt aki azt hozta fel, hogy „Talán a film túl régi az én generációmnak, de egyszerűen unalmasnak, kiszámíthatónak, túlértékeltnek és hosszúnak találtam.”

Nyitókép: Getty Images/Castle Rock Entertainment

#Kultúra#A remény rabjai#film#imdb#kritika

Címlapról ajánljuk