Kultúra

Szexuális zaklatás miatt perlik Jason Derulót

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 15:36

Jason Derulo egy alkalommal állítólag arra akarta rávenni az őt perlő énekesnőt, hogy vegyen részt egy úgynevezett „kecskebőr és halpikkely” nevű szexrituálén.

Szexuális zaklatással vádolja az amerikai Jason Derulót egy a lemezkiadójához szerződött énekesnő, Emaza Gibson – írja a BBC.

Gibson azt állítja, hogy lemezszerződést kínáltak neki, de Derulo véget vetett a munkakapcsolatuknak, miután a lány visszautasította a szexuális közeledését.

Gibson az NBC Newsnak elmondta, hogy „traumát okozott” neki ez az élmény. Derulo tagadta az állításokat, „teljesen hamisnak és sértőnek” nevezve azokat.

A 25 éves Gibson csütörtökön nyújtotta be keresetét a 34 éves Derulo ellen a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon, mondván, hogy a férfi hátsó szándékkal sikert ígért neki, majd megtagadta tőle a lehetőséget.

A nő többek között ellenszolgáltatás fejében elkövetett szexuális zaklatásra, szerződésszegésre, megfélemlítésre és erőszakra hivatkozik.

A bírósági dokumentumokban Gibson azt állítja, hogy Derulo 2021 augusztusában szerződést ajánlott neki a Future History nevű kiadójával, és elkezdtek együtt dolgozni még novemberben. Azt állítja azonban, hogy az énekes többször is nyomást gyakorolt rá, hogy töltsön időt vele, és hogy „kifejezett követelés volt a szexért cserébe a sikerért”.

Egy alkalommal Derulo állítólag azt mondta neki, hogy részt kell vennie egy „kecskebőr és halpikkely” nevű szexrituálén – ami egy kecske feláldozását és kokain fogyasztását jelentette. Gibson azt is állítja, hogy „nem megfelelő mennyiségű alkohollal” itatták.

Ügyvédje, Ron Zambrano egy nyilatkozatban azt mondta, hogy Derulo „viselkedése ezzel a fiatal művésszel szemben megvetendő volt”.

Az Instagram-fiókján közzétett nyilatkozatában Derulo azt írta:

Kiállok a zaklatás minden formája ellen, és továbbra is elkötelezett vagyok az álmaikat kergető emberek támogatása mellett. Arra törekszem, hogy az életemet pozitívan befolyásoló módon éljem, ezért mélyen sértőek számomra ezek a rágalmazó vádak.

Nyitókép: REUTERS/Stephane Mahe

#Kultúra#jason derulo#emaza gibson#lemezkiadás#lemez#per#szexuális zaklatás#bíróság#zene

Címlapról ajánljuk