Kultúra

Gyurcsány, a karizmatikus b.zmeg és a busz, amelyik nem tud átmenni a folyón – íme minden idők legviccesebb tévéinterjúi

Mohos MátéMohos Máté

2023. október 1. 12:38

Az élő tévés bejelentkezések bája és átka, hogy gyakran igazi csodabogarak kerülnek a kamerák elé, vagy épp olyan szituációt örökítenek meg, amelyek elég bizarrak ahhoz, hogy később az interneten mémmé váljanak. Cikkünkben összegyűjtöttük az utóbbi évek legemlékezetesebb, leginkább mémesedett tévés interjúit Polgár Jenőtől a karizmatikus b.meg Gyurcsányig. 

Futótűzként terjedt nemrég az a videó, amelyben az látható, hogy egy dél-karolinai férfi egy repülő lezuhanásának hangját utánozza. A sztori háttere, hogy a közelben gyakorlatozás közben lezuhant egy F35-ös vadászbombázó. A 71 éves férfi elmondta, hogy éppen borotválkozott a fürdőszobában, amikor egy „sivítást” hallott, pontosabban egy „sivítás és fütyülés közti” hangot, majd egy robbanást, ami megrengette a házát. Majd le is utánozta, hogy milyen volt az a bizonyos sivító hang:


A White-ról készült videót azóta milliók látták. Mi most cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasonlóan legendássá vált tévés interjút, amikor az alany olyanokat mondott, vagy tett, hogy a felvétel teljesen megérdemelten vált mémmé.

Három liter sör. Tüskével.

Az utca embere néhanapján váratlan bölcsességekkel szolgálhat a hírműsorok nézőinek, ám ezek a bölcsességek nem biztos, hogy egyben a legjobb tanácsok is. Egy férfit például pár éve arról kérdezett az RTL Híradó riportere, hogyan bírja az egyre elviselhetetlenebb nyári hőséget.

Ha a bácsi magabiztosságán múlik, akkor a klímaváltozásnak esélye sincs az emberiség ellen. Ő akkor úgy vélte, hogy három liter sör tüskével a hőhullám igazi ellenszere. Aki viszont a nyári hónapokban valós ellenszerét keresi a hőségnek, inkább próbáljon több vizet inni és uborkát enni.

A gyerek, aki túl fontos a tévéhez

Próbálkozhatnak a miniszterek és Rákay Philip akármilyen keményen Kötcsén, a világon senki sem szólt be olyan pusztítóan egy munkáját végezni próbáló riporternek, mint az a kisgyerek Las Vegasban, akit a helyi tévé meteorológusa egy tűzijátékokat árusító bolt előtt kérdezett meg a július 4-i ünneplés előtt.

A tévés mindössze azt szerette volna megtudni: „Melyik a legjobb tűzijáték, amit venni lehet?” A srác kizökkenés és szégyen nélkül, a létező leglefitymálóbb hangnemben annyit vetett oda a tévésnek a 2017-es eset során: „Biztos nagyon tudni szeretnéd, időjárás fiú”. Erre sem Ted Pretty riporter, sem a stúdióban ülő kollégái nem tudtak mit mondani. Ha a gyerek túl fontosnak érzi magát ahhoz, hogy a tévének nyilatkozzon, ám legyen.

Gino. Majális. Kell mást mondani?

A magyar mémszféra legendás interjúja pont az RTL képernyőjén volt először látható, amikor kollégánk 2007-ben kilátogatott a városligeti majálisra, hogy megtudja az emberektől, hogyan érzik magukat, és mit csinálnak a munka ünnepén.

Oláh Gino és családja alig néhány szóban adott tűpontos összefoglalót a rendezvény pozitívumairól és hátulütőiről. Szabó Zsófi 2019-es ünnepi összefoglalónkban csak annyit mondott, hogy a felvételnek minden perce arany, és ezzel az állítással mi sem tudunk különösebben vitatkozni. Íme hát Gino és a majális:

Betévedt a stúdióba, szakértőnek hitték, kifaggatták

Már korábban is beszámoltunk Guy Gomáról, aki 2006-ban minden idők egyik legviccesebb televíziós jelenetét produkálta. A férfi állásinterjúra érkezett a BBC-hez, de interjú helyett a BBC élő adásában találta magát, ahol, mint IT-szakértőt faggatták.

Utólag kiderült, valaki a BBC-nél összekeverte a neveket, és Gomát szólították a műsorba, miközben a meghívott valódi szakértő várakozott. Az állásinterjúra érkezett férfit meglepte a fejlemény, de igyekezett válaszolni a kérdésekre, és helyesen jósolta meg, hogy átalakulóban a zeneipar, egyre többen töltik le a zenéket az internetről.

A felvétel hatalmas népszerűségre tett szert, Goma azonban most perelni készül, mert elmondása szerint egyetlen penny jogdíjat sem kapott az interjú után, ideje hát, hogy részesüljön a bevételekből.

Polgár Jenő Mester Jenő Polgár

A Polgár úrhoz. A Jenőhöz. A Polgár Jenő hivatalba. A Polgár Jenő hivatalban a Jenő úrhoz. Kolompár Sándor története akkor lett országosan ismert, amikor az interneten is keringeni kezdett a Pápai Városi Televízió 1996-os riportja a kétezres évek elején. A férfit azért interjúvolták meg, mert akkor dőlt össze a háza, és a polgármesteri hivatalból Polgár Jenő közigazgatási osztályvezető segített neki ideiglenes lakhatást intézni. Az anyag már a szombathelyi tévé 1997-es bakiparádéjában is szerepelt, mára pedig szinte minden mondata szállóigévé vált.

Kolompár úr később nyilatkozott is a mémmel kapcsolatban: 2003-ban egy fiatalokból álló csoport felkereste őt, hogy a mémről kérdezze. A hirtelen jött népszerűséget a férfi így kommentálta: „Ismernek nemcsak Magyarországon, hanem a Dunántúlon is”.

Dániel Pétert elüti az angyalarcú Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc a baloldalon az a karizmatikus és megfelelő képességekkel felruházott… bazmeg.

Ez volt a tanulsága annak a rövid interjúnak, amit még a 2010-es kormányváltás előtt adott Dániel Péter ügyvéd, aki azóta Izraelbe költözött, és azt próbálja bizonyítani, hogy ő az Ördög ügyvédje. Ez volt annak az oldalnak a neve, ami megosztotta annak idején Borkai Zsolt, a politikába visszatérő exfideszes győri expolgármester adriai szexvideóját. Másfél évtizeddel ezelőtt a gyurcsányista jogász még egészen másról volt ismert, például arról, hogy vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát.

A busz, amelyik nem tud átmenni a folyón, és Gyurcsány, a karizmatikus b*zmeg – íme minden idők legviccesebb tévéinterjús bakijai
Forrás: Dániel Péter / Facebook

Illetve az alábbi, Mandiner TV-nek adott interjújáról. Ebben az ügyvéd éppen Gyurcsány Ferencet dicséri, amikor az sajtósok és beosztottak glóriájában elhalad mellette, egész egyszerűen elsodorva őt. A videó Dániel reakciója mellett a Gyurcsány arcára kiülő ártatlan mosoly miatt is emlékezetes.

Tudnak úszni a buszok?

Nem tudnak, és ezt a jamaicai Clifton Brown tudatta a világgal, amikor az erős akcentussal rendelkező férfi a helyi híradónak nyilatkozott az áradásokról. A felvétel akkor lett híres, amikor egy DJ remixet csinált a nyilatkozatból, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy az áradó folyón márpedig senki sem képes átkelni.

Alább az eredeti videót lehet lehet megnézni:


A népszerű remix pedig alább látható:

Kecskeméten született februárba’, apja meg eltűnt a Donnál januárba’

Vannak emberek, akik sokkal jobban ki tudják fejezni magukat egy-egy művészeti formában, mint szavak segítségével. Talán Bodri Ferenc is közéjük tartozott. A 2021-ben elhunyt Pilinszky-díjas kecskeméti művész 2007-ben egy meglehetősen furcsa interjút adott a helyi tévének, miután Gyulán megnyílt a kiállítása. 

Az alcímben idézett mondat volt a leghosszabb összefüggő szöveg, amit a látványosan szenvedő riporter ki tudott csikarni a művészből, aki grafikáiról csak annyit közölt, hogy alá van írva a neve, amikor pedig a kiállítás gyereksarkáról kérdezték, azt mondta, neki nincs gyereke. A kétperces kálvária végére az egyébként röhögcsélő riporter végleg feladja az interjút.

#Kultúra#Videó#mém#interjú#tévé#riport#riporter#Híradó#ma

Címlapról ajánljuk