Kultúra

Miklósa Erika: Olyan furcsa és méltatlan volt ez az egész történet

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 8:38

Az operaénekesnő már nem foglalkozik az Operaház főigazgatói posztja körüli üggyel, úgy látja: ez a legokosabb. 

Sokan esélyesnek tartották, végül mégsem Miklósa Erika lett a Magyar Állami Operaház új főigazgatója. A világszerte ismert opera-énekesnő, a The Voive coacha a Blikk TV Címlapsztori extra műsorában mondta el, hogyan érintette mindez. 

A tavaly év végén kiírt pályázatra az első körben csupán az intézmény akkori főigazgatója, Ókovács Szilveszter és Győriványi Ráth György karmester jelentkezett, így azt visszavonta a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Idén tavasszal 11 főre duzzadt az Opera vezetői posztjára jelentkezők száma. Köztük volt Rost Andrea és Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekesek, Kesselyák Gergely, az Operaház korábbi főzeneigazgatója, Vadász Dániel jogász és Miklósa Erika Kossuth-díjas opera-énekesnő is Ókovács Szilveszter mellett.

A szakmai bizottság az április végi meghallgatások után három jelöltet javasolt Csák János kulturális és innovációs miniszternek: az első helyen Kesselyák Gergelyt, a második helyen Miklósa Erikát, harmadikként  pedig Vadász Dánielt. Ennek ellenére egy hónappal később a miniszter mégis a korábbi főigazgatót, Ókovács Szilvesztert jelölte a posztra.

Túlléptem rajta. Nem foglalkozom vele, ez a legokosabb. Olyan furcsa és méltatlan volt ez az egész történet

– mondta Miklósa Erika.


Miklósa Erika a The Voice coachaként is igyekszik segíteni azoknak, akiknek a tehetségkutató színpada nem hozta el azt, amire vágytak. Magyar Elektra életében például az okozta a legnagyobb törést, hogy ezerszer hallotta már, mennyire csodálatos és tehetséges, de utána mindig ott van az a „csak”. Miklósa Erika és Curtis is személyes történetekkel próbálták nyugtatni a lányt:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Kultúra#miklósa erika#operaház#csák jános#ókovács szilveszter

Címlapról ajánljuk