Kultúra

Egy KDNP-s képviselő kitiltatná a „Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában” című festmény alkotóját

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 11:43

DrMáriás műveit egy XVIII. kerületi kiállításról vetetné be a kormánypárti politikus.

Kitiltaná egy XVIII. kerületi kiállításról drMáriás képeit a helyi önkormányzat KDNP-s képviselője, Szarvas Attila ugyanis úgy véli, hogy a festmények vallási és erkölcsi érzéseket sértenek, írja a 24.hu.

A Kondor Béla Művelődési Házban látható tárlaton többek közt ott szerepel a művész Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában című képe is, a képviselő az erről készült fotót osztotta meg posztjában, írja a portál.


„Mint katolikus pedagógus és tíz gyermekes édesapa felháborodásomnak szeretnék hangot adni, és felszólítom a kerület vezetőit, hogy azonnal távolíttassák el a gyerekek által is sűrűn látogatott művelődési ház központi helységében, szemmagaságba elhelyezett vallási és erkölcsi érzéseket mélyen sértő képeket” – írta Szarvas a Szarvas Attila (és Viki) Facebook-oldalon.

Az ügyben maga a művész is megszólalt:

„Totális botrány a Havannán! A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen című,  a Kondor Béla Közösségi Házban rendezett nagy sikerű kiállítás azonnali betiltását követeli a KDNP erkölcsi kérdésekre hivatkozva azon a napon, amikor lemondott a 18. kerületi fideszes képviselő, aki meg akarta kenni a Kétfarkú jelöltjét! A kiállítás képei, a fizikai környezet és a politikai pillanat olyan mértékben erősíti fel az élményt, hogy nyugodtan kimondhatjuk: ma a Havanna-lakótelep a világ közepe és a kiállítás a dadaizmus világraszóló legnagyobb szabású önműködő alkotása! Ha nem sikerül bezáratni, október 4-éig látható. Sőt, már albumok is kaphatók a helyszínen! Városi szafari a legmagasabb szinten megdöbbentő időutazással és mérhetetlen katartikus élménnyel!” – írja drMáriás.

A festő a Szarvas Attila (és Viki) Facebook-profilt belinkelve azt írja: „A szeretet, az elfogadás és az együttérzés nevében bezáratók” 


Nyitókép: Facebook / Szarvas Attila (és Viki)

#Kultúra#betilt#kdnp#DrMáriás#festmény#schmidt mária#ungár péter#NER

Címlapról ajánljuk