Kultúra

A Magyar Nemzet álnéven írt „véleménycikke” szerint rendben van, hogy egy színész azért ne kapjon meg egy főszerepet, mert beszólt a kormánynak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 10. 11:29

A Magyar Nemzet című kiadvány szerint Nagy Ervin egy nagyszájú, bongyorhajú libsi színész, aki egyik nap még fröcsögve szidja a kormányt, a másik nap pedig már tartja a markát feléjük. 

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, kedd este Nagy Ervin volt a vendég Geszti Péter Adom a napom című műsorában, ahol egy ponton a színész arról beszélt, hogy háromszor is volt a Szia, Életem! című film castingján, de végül elutasították őt azzal, hogy „neki itt nem terem babér, mert ő ő, és mert kinyitotta a száját”.

A Szia, Életem! egyik producere éppen Geszti Péter volt, aki a műsorban elmondta, nem büszke arra, hogy ez így alakult, és bár nem akarja elodázni a felelősségét, nem egyedül döntött arról, hogy ne Nagy Ervin kapja meg a főszerepet.

„Az történt, hogy elkészült egy forgatókönyv, amit megszavaztak Andy Vajna korában, hogy legyen belőle film. Utána azonban változtak a szelek és a pozíciók, és az új pozícióba kerülő vezetés úgy döntött, hogy te nem játszhatod el főszerepet, a filmnek megszavazott pénz birtokában sem. Az elé a választás elé állítottak minket, hogy akkor most vagy a Nagy Ervint választjuk, vagy nem lesz film” – magyarázta Geszti. Arról beszélt, hogy ezek után vakargatták az állukat, hisz volt egy stábjuk, tehetséges rendezőik és forgatókönyvíróik, akik már évek óta dolgoztak ezen a filmen.

És akkor meg kellett hoznunk egy döntést, hogy akkor engedjük el az Ervint, mert mi mást tehetnénk? Ezt fájt kimondani most is, mert rosszul esik szembenézni azzal, hogy ebben van egy kis gyávaság is

– magyarázta Geszti.

A Magyar Nemzet című kormánypárti kiadvány, vasárnap Felhévizy Félix fiktív „hírlapíró” neve alatt megjelentetett „Nagy Ervin Gesztinél borította a bilit, de a tartalma végül a saját fejére hullott” című „írásában” reagált a fentiekre. Ebben egyebek mellett az olvasható, hogy Nagy Ervin egy

nagyszájú, bongyorhajú libsi színész (...) aki mindig, minden fórumon szidja, pocskondiázza a kormányt és Orbán Viktort

A szövegben szereplő mesebeli alak, Reinfrank néni leszögezi, hogy

aki a pénzt adja egy filmhez, az bizony beleszólhat abba, hogy kit szeretne főszereplőként viszont látni a filmvásznon.

Reinfrank néni szerint

Az pedig már a Nagy művész úr lelkiismeretén múlik, hogy egyik nap még fröcsögve szidja a kormányt, a másik nap pedig már tartja a markát feléjük.

Felhévizy Félix ezután a következőket gondolta magában:

Számtalan hollywoodi film kapcsán olvashattuk azt, hogy a készítők és a rendező mást színészt szánt egy-egy főszerepre, és végül mindig született egy megállapodás, mint ahogy a Szia, Életem! esetében is született.

Ezután közli:

Hogy miért nem fért bele Nagy Ervin a készítők koncepciójába, azt nem tudjuk.

Majd hozzáteszi:

az azért mégsem járja, hogy minden áldott nap teli torokból szidok, pocskondiázok valakit, majd mintha mi se történt volna, tartom a markomat, hogy adjanak megbízatást, mert én hatalmas művész vagyok. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Kultúra#geszti péter#nagy ervin#magyar nemzet#álnév

Címlapról ajánljuk