Kultúra

Kiderült, ki váltja a Budapesti Történeti Múzeum jelenlegi igazgatóját

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 8. 10:52

Döntött a szakmai bizottság.

Vezetőváltás várható a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) főigazgatói posztján, írja a hvg.hu.

A lap értesülése szerint a pályázatokat értékelő szakmai bizottság egyhangúlag Csorba László történészt, a Nemzeti Múzeum korábbi főigazgatóját tartja alkalmasnak a posztra amelyet jelenleg Népessy Noémi tölt be. Csorba mellett Népessy is pályázott, írja a hvg.hu.

A Budapesti Történeti Múzeum a Vármúzeumot, az Aquincumi Múzeumot, a Kiscelli Múzeumot, és Budapest Galériát foglalja magában.

A főigazgató személyéről szeptember 27-én a fővárosi közgyűlés fog szavazni a főpolgármester előterjesztése alapján, akit nem köt a szakmai bizottság döntése, bár nem valószínű, hogy Karácsony Gergely szembemenne vele, jegyzi meg a lap.

A megbízatás három évre szól, a pozíció jövő év áprilisában foglalható el. 

Nemrég a Kiscelli Múzeum szakértői válaszoltak a XXI. Század kérdéseire  a VAU! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténete című kiállítással kapcsolatban.

 

Nyitókép: Csorba László történész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora beszédet mond az áprilisi törvények szentesítésének 175. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Kossuth téren 2023. április 12-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Kultúra#csorba lászló#népessy noémi#budapesti történeti múzeum#btm

Címlapról ajánljuk