Kultúra

Hihetetlen tiltólistával várják az oroszlányi bányásznapon Tóth Gabit, kiakadtak a helyiek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 21:28

Terjedelmes listát kaptak a helyiek, hogy mit nem vihetnek be a bányásznapra. Nem tudni, hogy az ételhordó doboz, vagy a pokróc tiltása tette be a kaput az oroszlányiaknál.

Rendkívül komoly biztonsági intézkedések mellett rendezik meg a 73. Bányász- és 31. Villamos Napokat Oroszlányban, ahol Tóth Gabi és a Fricska Táncegyüttes lesz az egyik fő attrakció – szúrta ki a Blikk.

Csütörtökön terjedelmes tiltólista jelent meg a város Facebook-oldalán, hogy mit nem szabad bevinni:

így kulacsok, objektívvel rendelkező fényképezőgépek, kamerák, laptopok, hangfelvevő eszközök, ételhordó dobozok, pokróc vagy például „mindenféle zászlórudak”.


A buli egyébként ingyenes, de így is karszalagot adnak a belépőknek.


A helyiek alaposan kiakadtak ezen és azt közölték kommentben, hogy inkább otthon maradnak. Sokan ráadásul úgy gondolják, hogy Tóth Gabi miatt vannak ezek a biztonsági intézkedések, akit az elmúlt időben nem kerültek el a botrányok.

A háromnapos rendezvényen fellép még Hobo, Bestiák-Retro Őrület feat Miss Bee, Zanzibár és Kökény Attila is.

A város a Facebook-oldalán azt írta, hogy a biztonsági szabályok eddig is életben voltak, csak eddig ezzel Oroszlányon azért nem találkoztak, mert nem nagyon voltak olyan nagyrendezvényeik, amelyeken ezeket be kellett volna vezetni. „A nagyrendezvényekre külön szabályok vonatkoznak, amelyeket egyrészt rendelet szabályoz (pl. a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló) másrészt a szervezők határozzák meg azokat” – írták.

A Fókusz stábja ott volt Hevesen, ahol Tóth Gabi a Fricska táncegyüttessel közös koncertjén először mutatkozott a színpadon új párjával a válás híre óta.


Nyitókép: Tóth Gabi énekesnő a Terror Háza Múzeum alapításának 20. évfordulója alkalmából szervezett ingyenes koncerten a múzeum előtt 2022. február 26-án. Fotó: MTI/Kovács Attila.

#Kultúra#oroszlány#tóth gabi#fricska táncegyüttes#bányásznap#koncert

Címlapról ajánljuk