Kultúra

Letaszította a hallgatottsági listák éléről Azahriah-t egy titokzatos 16 éves srác

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 12. 11:04

A Nateki nevű előadó Midnight című száma már 186 millió Spotify-meghallgatásnál jár. Az NMHH szerint ő most a leghallgatottabb magyar előadó.

Komoly meglepetéssel szolgált a héten megjelent hallgatottsági lista, mert már nem Azahriah a leghallgatottabb magyar előadó a streamingfelületeken, sőt még csak nem is egy másik, országosan ismert zenész, hanem egy ismeretlen előadó áll az összesítés élén – írja a 24.hu.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tanulmánya a Spotify-ról és a YouTube-ról 2019. február 7. és 2023. március 2. között letöltött, heti top100 dalt tartalmazó listák elemzéseit vette alapul, eszerint Magyarországon a legtöbbet streamelt magyar előadó Nateki, akinek legnépszerűbb száma, a Playamanéval közös, tavaly februárban megjelent Midnight a Spotify-on.


Ha eddig nem ismerte Natekit, ne dőljön a kardjába, ugyanis inkább külföldön ismert a munkássága. A lap megkereste az előadót, kiderült, ő egy 16 éves fiú, Magyarországon él, a kilétét pedig csak a szűkebb családja és néhány régi barátja ismeri. Őt magát is meglepte a most már 186 millió Spotify-meghallgatásnál járó Midnight sikere, noha számított rá, hogy népszerű lesz.

Nateki a drift phonk nevű irányzatban alkot, amit gyakran használnak autós és driftelős témájú videókban. Elmondta a 24.hu-nak, hogy szeretné megőrizni inkognitóját, azt viszont elárulta, hogy a zenélés hobbinak indult, de most már komolyabban veszi.

Nyitókép: Youtube.

#Kultúra#nateki#nmhh#lista#népszerűség#pop#Toplista#streaming

Címlapról ajánljuk