Kultúra

Beperelték a háttértáncosai Lizzót szexuális zaklatás és vállalhatatlan viselkedés miatt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 19:30

Súlyos vádak hangzottak el az énekesnővel kapcsolatban. 

Lizzo három korábbi táncosa szexuális zaklatással és ellenséges munkahelyi környezet megteremtésével vádolja az énekesnőt – írja az NBC egy kedden benyújtott keresetre hivatkozva. 

A táncosok azt állítják, hogy egyiküket Lizzo arra kényszerítette, hogy egy amszterdami klubban megérintsen egy meztelen fellépőt, és „gyötrelmes” kihallgatásnak vetette alá a csoportot, miután megvádolta őket, hogy munka közben iszogattak.

A táncosok azzal is vádolták a testpozitivitás felvállalásáról és testalkatának ünnepléséről ismert Lizzót, hogy leszólta az egyik táncosát, amiért hízott egy kicsit, majd ugyanezt a táncost később kirúgta, amiért az egészségügyi állapota miatt rögzített egy meetinget.

A keresetben Lizzo tánccsapatának vezetőjét, Shirlene Quigley-t is megvádolták, miután nyilvánosan vitatta meg az egyik felperes szüzességét és kéjes szexuális fantáziákat osztott meg a többiekkel. 

Ron Zambrano, a felperesek ügyvédje szerint az, ahogyan Lizzo és a menedzsment csapata az előadóművészekkel bánt, úgy tűnik, ellentétes mindazzal, amit az énekesnő nyilvánosan képvisel, hiszen a magánéletben súlyosan megszégyeníti a táncosait, és olyan módon alázza meg őket, ami nem csak törvénytelen, de teljesen demoralizáló is. 

A perben többek között ezek a vádak szerepelnek:

  • Lizzo az SXSW fesztiválos fellépése után odament az egyik táncoshoz, Arianna Davishez, és közölte vele, hogy „kevésbé elkötelezettnek tűnik” a szerepe iránt. A perben ezt úgy írták le, mint egy a Davis súlyára tett megjegyzést. 
  • Egy fellépés után a stáb elment egy amszterdami sztriptízklubba bulizni. Ezek a bulik ugyan nem voltak kötelezőek, de a táncosok szerint Lizzo előnyben részesítette azokat, akik részt vettek rajtuk. 
  • A klubban Lizzo állítólag „arra kérte a stábtagokat, hogy felváltva érintsék meg a meztelen előadókat, kapják el az előadók vaginájából kilőtt dildókat, és egyék meg az előadók vaginájából kiálló banánt” – áll a keresetben. Lizzo ezután állítólag nyomásgyakorlással próbálta elérni, hogy Davis megérintsen egy pucér táncost. 
  • Egy héttel később, Párizsban, Lizzo meghívta a táncosait egy klubba, hogy „inspirálódhassanak az előadásból”, ám azt elfelejtette említeni, hogy egy meztelen kabaréra mennek. 

A felperesek nemcsak Lizzót és a tánccsoport vezetőjét, hanem a turnét szervező produkciós céget is beperelték „rasszista és zsírfóbiás megjegyzéseik miatt”. A tánccsoport vezetőjét amúgy vallási zaklatással vádolták, Quigley ugyanis a keresztény hitet hirdette, és „minden alkalmat megragadott arra, hogy mindenkit, aki jelen volt, megpróbáljon megtéríteni”. 

A perben szó esik egy megbeszélésről is, ahol Lizzo megvádolta a táncosokat, hogy isznak az előadások előtt. Egy kihallgatásszerű jelenet után egy gyötrelmes, 12 órás próba következett, ahol állítólag Lizzo kirúgta volna a táncosokat, ha nem lett volna elégedett velük. 

A próba alatt Davis annyira félt, hogy elveszíti az állását, ha kimegy a mosdóba, hogy összepisilte a nadrágját. A kereset szerint egy átlátszó, alsónemű nélküli ruhát kapott az előadás befejezéséhez. 

Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

#Kultúra#Lizzo#per#háttértáncos#szexuális zaklatás#ellenséges munkahelyi környezet

Címlapról ajánljuk