Kultúra

Új elnöke van a Librinek, nem meglepetés, hogy ki az

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 26. 16:48

A Libri vállalatcsoport nagy részét fölvásároló Mathias Corvinus Collegium főigazgatóját választották meg a Libri elnökének.

A cégcsoport legutóbbi közgyűlésén Megválasztották a Libri igazgatóságának és a felügyelőbizottságának tagjait, írja a 24.hu a cég szerdai közleményére hivatkozva.

A Libri vezető testületeiben régi és új tagok is dolgoznak majd:

  • Igazgatósági tagnak és egyben elnöknek Szalai Zoltánt, a Libri vállalatcsoport nagy részét fölvásároló Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatóját választották meg.
  • Balogh Ákos, a Libri korábbi többségi tulajdonosa tagja marad az új igazgatóságnak.
  • Az igazgatóságban kap helyet Starcz Ákos, az Indamedia vezetője, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, a Libri-Shopline Nyrt. korábbi vezérigazgatója.

Az igazgatóság további tagjai:

  • Köbli Norbert Balázs Béla-díjas magyar forgatókönyvíró, érdemes művész
  • Illés Géza Márton, jogász, irodavezető ügyvéd.

A felügyelőbizottság újonnan megválasztott tagjai: Kerezsi Miklós (elnök), Bauer Bence László és Muray Gábor Zoltán.

A kormányközeli MCC júniusban jelentette be, hogy többségi tulajdont szereztek a Libri könyvesbolthálózatot fenntartó vállalatcsoportban. Nem sokkal ezután a Libri boltjaiban a gyermekvédelminek nevezett melegellenes jogszabályoknak érvényt szerezve elkezdték lefóliázni az LMBTQ témájú, LMBTQ szereplőket felvonultató irodalmi alkotásokat. Emiatt ezen a héten egyetemisták tiltakozó akciót szerveztek az egyik budapesti Libri könyvesbolt elé.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Kultúra#Libri#matthias corvinus collegium#MCC#elnökség#elnök#Szalai Zoltán

Címlapról ajánljuk