Kultúra

„Apu, mi az, amit még tudnom kell?” – Zenthe Ferenc fia elárulta, mit kérdezett utoljára az édesapjától

rtl.hurtl.hu

2023. július 22. 16:53

Ifj. Zenthe Ferenc édesapja halálának eddig nem ismert körülményeiről beszélt. Azt mondta, mindketten tudták, hogy már csak órái, percei lehetnek hátra. 

Megható interjút adott ifj. Zenthe Ferenc a Nők Lapjánakszúrta ki a Blikk. A Tenkes kapitánya és a Szomszédok legendás színművészének fia, bár maga is színházi pályára készült, végül a Műszaki Egyetemet végezte el.

A Tüskevárban én lettem volna Bütyök, Tutajos barátja, már ki is választottak, aztán mégis a dramaturg fia kapta meg a szerepet. Ugyanez előfordult velem húszévesen, már amatőr színész koromban is

– mesélte. Ennek ellenére édesanyja nagyon szerette volna, ha színész lesz, ezért kijárta, hogy felvételi nélkül vegyék fel a színművészetire, de ifj. Zenthe maradt a műszaki pályán, amit nem bánt meg.

Megrázó részletességgel mesélte el, milyen volt édesapjával a halálos ágyán.

Mindketten tudtuk, hogy már csak órái, percei lehetnek hátra, én az ágya mellett ültem a kórházban, és kétségbeesve megkérdeztem tőle: Apu, mi az, amit még tudnom kell? »Mindent tudsz« – felelte. Akkor nőttem fel. De máig apu az őrangyalom

– mesélte.

Zenthe Ferencről az RTL XXI. század című műsora készített portrét több mint egy évtizede. 


Hozzászólna? 

Nyitókép: Ifjabb Zenthe Ferenc – Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

#Kultúra#Zenthe Ferenc#halála#szomszédok

Címlapról ajánljuk