Kultúra

Berlinben több százan tüntettek a Rammstein szexuális erőszakkal vádolt énekese ellen

rtl.hurtl.hu

2023. július 16. 12:11

Már 76 ezren aláírták a petíciót, amit azért indítottak, hogy tiltsák be a német banda berlini koncertjét.

Körülbelül 300 tüntető gyűlt össze szombaton a Rammstein berlini koncertjének helyszíne előtt, hogy a zenekar szexuális zaklatással vádolt énekese ellen tüntessenek, írja a Deutsche Welle. A tüntetők a show lemondását követelték. A tiltakozók táblákat tartottak, köztük olyanokat, amelyeken az állt: „Állítsuk meg a nemi erőszak kultúráját”. A rendőrség szóvivője azt mondta az RBB német műsorszolgáltatónak, hogy a tüntetés békés volt, és nem történt komolyabb incidens.

Újra itthon vagyunk! Köszönjük, Berlin!

– mondta Lindemann a koncert előtt, amelyen várhatóan 60 ezer ember fog megjelenni. Az együttes vasárnap és jövő hét kedden is fellép Berlinben.

A német lap szerint már több mint mint 76 ezren írták alá azt a petíciót, amely a koncert lemondását követeli. A Der Tagesspiegel berlini lap szerint a városban több helyen is feltűntek a RammNein! nevű tiltakozó plakátok.

Botrány, hogy egy 75 000 aláírással rendelkező petíció és a jelenlegi tiltakozás ellenére a városvezetés lehetővé teszi a koncert megtartását

– nyilatkozta a tüntetők csoportjának egyik képviselője.

Berlin kulturális ügyekért felelős embere, Joe Chialo „érzelmileg érthetőnek” nevezte a petíciót, de kijelentette, hogy a követelésnek, miszerint be kéne tiltani a rendezvényt, nincs jogalapja.

A Till Lindemannt ért vádakról korábban ebben a cikkünkben írtunk.

Nyitókép:Till Lindemann, a Rammstein német együttes énekese a schleswig-holsteini Wackenben 24. alkalommal megrendezett heavymetal-fesztiválon 2013. augusztus elsején – Fotó: MTI/EPA/Axel Heimken

#Kultúra#Rammstein#till lindemann#énekes#szexuális zaklatás

Címlapról ajánljuk