Kultúra

Elton John befejezte: soha többé nem turnézik már

rtl.hurtl.hu

2023. július 9. 9:16

Utolsó turnékoncertjét adta Elton John Svédországban. 

Megtartotta búcsúkoncertjét Elton John szombat este a svédországi Stockholmban. A világ egyik legnagyobb popsztárja 2018-ben kezdte meg búcsúturnéját, amit a covid-járvány miatti szünet következtében csak most tudott befejezni.

A Farewell Yellow Brick Road nevű turné egyike volt a világ legnagyobb bevételt hozó koncertturnéinak: a Billboard magazin adatai szerint ez volt az első, ami elérte a 900 millió dolláros jegyeladási határt – írta a BBC. Több mint háromszáz koncertet adott, amikre összesen több mint hatmillió néző volt kíváncsi.

A 76 éves zenész főleg a közönségének köszönte meg ötven éven át tartó zenei karrierjét, amit „színtiszta élvezetként” jellemzett.

Nélkületek nem lehetnék itt. Ti vásároltátok meg a kislemezeket, CD-ket, albumokat és kazettákat. És főleg ti vettétek meg a jegyeket a koncertekre.


Elton John megerősítette, hogy ez volt az utolsó koncertturnéja, és többet soha nem fog koncertsorozatokra indulni. Ugyanakkor azt nem zárta ki, hogy nem egy-egy koncert erejéig színpadra áll, valamikor a nem túl közeli jövőben.

Nyitókép: Elton John brit énekes, zeneszerző koncertet ad a Glastonburyi fesztiválon a délnyugat-angliai Worthy Farmon 2023. június 25-én.Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

#Kultúra#elton john#búcsú#búcsúturné#búcsúkoncert#koncert#turné

Címlapról ajánljuk