Kultúra

700 millió forint állami támogatással készül filmmusical Demjén Ferenc slágereiből

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 14:49

Hogyan tudtunk élni enélkül?

700 millió forint támogatást ítélt meg a Hogyan tudnék élni nélküled? címmel készülő zenés film gyártására a Nemzeti Filmintézet. 

Közleményük szerint 

a Hogyan tudnék élni nélküled? című musical egy kalandos balatoni nyár történetét meséli el, amely örökre megváltoztatja egy fiatal szerelmespár életét. A Demjén Ferenc örökzöld slágereire felfűzött felnövés- és egyben felszabadulás-történet forgatókönyvét Kormos Anett Goda Krisztinával írta, a film rendezője Orosz Dénes, hamarosan kezdődik a forgatás.

Úgy folytatják, hogy a két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. „A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival… és mindent elsöpör a szerelem” – szól a közlemény. 

A film főbb szereplőit már megtalálták az alkotók, néhány mellékszerepre azonban még folyik a válogatás.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

#Kultúra#nfi#nemzeti filmintézet#demjén ferenc#musical#vígjáték#film#hogyan tudnék élni nélküled

Címlapról ajánljuk