Kultúra

Vastaps tört ki a teremben, amikor Ókovács a kirúgott Kesselyákról beszélt az Operaház ülésén

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 21:14

Kesselyák is a főigazgatói székre pályázott. A szakmai bizottság mellette döntött, mégsem őt nevezték ki.

Társulati ülést tartott Ókovács Szilveszter újra kinevezett főigazgató az Operaházban – írja az Index, amely a birtokába jutott hangfelvétel alapján azt írja, hogy Ókovács beismerte: a válságot nem tudja jól kezelni. 

Mint korábban megírtuk, a pályázatokat elbíráló bizottság Kesselyák Gergelyt tartotta a legalkalmasabbnak az intézmény élére, de Csák János mégis inkább Ókovácsot nevezte ki. Kesselyákot rövid időn belül kirúgták az Operaházból. 

Most a társulati ülésen Ókovács azt mondta, hogy Kocsár Balázs fő-zeneigazgató és Kesselyák Gergely első karmester a vezetői pozícióban eltöltött 7 és fél évükkel az elmúlt 50 év leghosszabb periódusát vitték végig.

Ami Kesselyák Gergőt illeti: a pályázatomban világosan megjelöltem, és a bizottság előtt elmondtam, hogy új első karmesterben gondolkozom, tehát ez nem mai hír, ez több hónapos hír, csak nem volt nyilvános

– indokolta a döntést, noha az Index forrásai szerint Kesselyákot hidegzuhanyként érte, hogy leváltották. A lap szerint a társulat Kesselyák nevének említésekor spontán, tüntetően hosszú tapsban tört ki, ami vastapsba csapott át.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

#Kultúra#ókovács szilveszter#kesselyák gergely#magyar állami operaház#opera#operaház#pályázat#társulati ülés

Címlapról ajánljuk