Kultúra

Kitálalt a Rammstein dobosa a zenekar szexőrültnek tartott énekeséről

rtl.hurtl.hu

2023. június 17. 12:20

A Rammstein énekesét, Till Lindemann-t több nő is szexuális erőszakkal vádolta meg. A zenekar dobosa most a közösségi oldalán írta ki magából, mit gondol az ügyről. Szavai alapján úgy tűnik, a vádak részben igazak lehetnek.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, több nő is azzal vádolja a Rammstein énekesét, Till Lindemann-t, hogy akaratuk ellenére, őket leitatva és bedrogozva létesített velük szexuális kapcsolatot. Mindenki hasonló mintáról számolt be: Lindemann egyik közeli munkatársa toborozta a fiatal lányokat a közösségi oldalakon az énekes koncertek utáni bulijaira. Esetenként azt is megszabták, mit vegyenek fel. Az életkorukat senki sem ellenőrizte, és a lányoknak gyakran adhattak drogot és alkoholt is. Ezeken a bulikon egyébként a Rammstein többi tagja nem vett részt, azokat úgy tűnik, Till Lindemann saját stábja szervezhette a szexmániás hírében álló énekesnek. Az ügyben több eljárás is zajlik.

A zenekar tagjai eddig nem szólaltak meg a botrányról, most az együttes dobosa, Chritoph Schneider törte meg a csendet egy hosszú Instagram-bejegyzésben. Azt írta, mélyen megrázták a történtek, sokkolták őt a vádak.

Nem hiszem, hogy büntetőjogi szempontból bármi releváns történt volna (például randidrogok használata. Nem, nem hiszem, hogy bármi illegális történt volna

– írta Schneider hozzátéve, hogy erről biztosan értesült volna a zenekar. „Till bulijairól csak annyit hallottam, hogy felnőtt emberek együtt ünnepeltek” – közölte.

És bár a történtek jogilag rendben voltak, én személy szerint nem tartom rendben lévőnek

– írta a dobos.

Kialakultak bizonyos struktúrák, amelyek túllépték a többi bandatag határait és értékrendjét. Az is fontos számunkra, hogy Till bulijait ne keverjük össze a hivatalos after-show bulijainkkal. Till az elmúlt években eltávolodott tőlünk, és létrehozta a saját kis világát, saját emberekkel, saját bulikkal, saját projektekkel

– tette hozzá Schenider, aki azt is közölte, hogy mindez határozottan elszomorítja. Ugyanakkor leszögezte, hogy a Rammstein hivatalos bulijain mindenki szabadon távozhat, amikor akar, az italokat mindenki saját maga bontja ki. Végül azzal zárta sorait, hogy a zenekar tagjai a történtek ellenére összetartanak.

Nyitókép: Foto24 / Gallo Images / Getty Images

#Kultúra#szexuális zaklatás#Rammstein#till lindemann#christoph schneider

Címlapról ajánljuk