Kultúra

Nemzetközi hiány alakult ki a rózsaszín festékből, olyan sokat használtak fel a Barbie-film forgatásán

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 17:48

Kevesebb mint másfél hónap múlva kerül a mozikba az interneten már rommá mémelt alkotás.

Ugyan még több mint egy hónap van hátra a premierig, máris kultusz épült ki a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie című filmre, amely a névadó baba élőszereplős kalandját meséli el. Most a film körüli folklór újabb elemmel gazdagodott, mert kiderült: annyi rózsaszín festéket használtak fel a forgatás során, hogy nemzetközi hiány lépett fel belőle.

Egy építészeti magazin készített interjút Sarah Greenwood produkciós tervezővel, Katie Spencer dekorátorral és Greta Gerwing rendezővel. Greenwood arról beszélt, hogy olyan sok festéket használtak fel, hogy „a világ kifogyott a rózsaszínből”.

A cikk megjelenése után a Los Angeles Times kereste fel a filmhez festéket biztosító Rosco nevű nagyvállalatot, akik megerősítették: a forgatásnak köszönhetően teljesen kifogytak a rózsaszín festékből, amelyből ideiglenesen nemzetközi hiány állt be. Majd amikor sikerült egy újabb adag festéket beszerezniük, azt is megvették a filmkészítők, akik szinte megszállottan festettek rózsaszínre minden tárgyat, ami megjelenik a filmben.

Nyitókép: Warner Bros.

#Kultúra#barbie#film#rózsaszín#festék#hiány

Címlapról ajánljuk