Kultúra

Felpofozta Leonardo DiCapriót, patkányokat nevel és a pucérkodástól sem riad vissza – ismerd meg jobban Margot Robbie-t

rtl.hurtl.hu

2023. május 29. 12:02

Margot Robbie akkor a legboldogabb, amikor vaddisznóra vadászhat, a Wall Street farkasa szexjelenete előtt annyira izgult, hogy legurított néhány felest, Jared Leto pedig egy élő patkánnyal ajándékozta meg. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet az Oscar-jelölt színésznőről.  

A kezdetek

Margot 1990-ben született Ausztráliában, Dalby városában. Édesanyja fizikoterapeuta, édesapja pedig farmtulajdonos, így gyerekkora jelentős részét egy ausztrál farmon töltötte. Éppen ezért a vadászat sem áll távol tőle:  

Akkor vagyok a legboldogabb, amikor szörfölhetek, vaddisznóra vadászhatok vagy éppen motorozhatok

– nyilatkozta korábban a színésznő.  

 Úton a csúcs felé

Margot már 17 évesen megkapta első szerepét a Szomszédok című szappanoperában, amiben eredetileg csupán vendégszereplőnek szánták, de a rendkívüli tehetsége miatt végül beleírták a sorozatba. A színésznő ekkor már kacérkodott a hollywoodi karrier gondolatával, és hazai sikerét követően el is határozta, hogy az Egyesült Államokba utazik, hogy megvalósítsa az álmait. Éppen ezért arra kérte a sorozat készítőit, hogy öljék meg a karakterét, de miután ők nem igazán hittek abban, hogy összejön a fiatal színésznő álma, csupán egyetemre küldték el Margot karakterét.

Tequila és meztelenkedés

Margot – aki a barna haját szőkére festette, mivel úgy érezte, hogy a filmiparban így sokkal jobban érvényesülhet – később egy stewardesst alakított egy sorozatban, majd egy brit romkomban is szerepet kapott, a nagy áttörést viszont A Wall Street farkasa hozta meg neki. A Leonardo DiCaprióval közös szexjelenete előtt annyira izgult, hogy három tequilát is lehúzott, majd amikor a rendező, Martin Scorsese felajánlotta neki, hogy fürdőköpenyben csábítsa el Leót, Margot egyből visszautasította, ugyanis ragaszkodott hozzá, hogy teljesen meztelenül álljon a kamerák elé.  

Naominak pont az a lényege, hogy a teste az egyetlen fizetőeszköze ezen a világon. Pucérnak kell lennie

– vallotta be a színésznő, aki a családjának és a barátainak azt kamuzta, hogy a meztelen jeleneteknél CGI-technológiával „helyezték rá” a fejét egy másik női testre – a film premierjén végül bevallotta nekik, hogy teljes egészében ő látható a felvételeken.


A váratlan döntéseivel már a film felvételei előtt is sikerült meglepnie a stábot. Az alkotás castingján ugyanis Margot egy váratlan tettre szánta el magát:  

Az volt a feladatom, hogy dühösen sétáljak oda Leóhoz, és csókoljam meg. Végig az a kérdés keringett a fejemben, hogy mégis mikor lesz még arra lehetőségem, hogy megcsókoljam Leonardo DiCapriót? De utána elkattant valami az agyamban: üvöltöttem vele, és arcon ütöttem és ez nem is volt benne a forgatókönyvben.

 

Jared Leto bizarr ajándéka

Margot a következő emlékezetes szerepét a Suicide Squad – Öngyilkos osztag című filmnek köszönheti, ahol az őrült Harley Quinn bőrébe bújhatott. A színésznő a forgatás előtt hat hónappal már elkezdett felkészülni a szerepre: edzésterve között az ökölvívás és a fegyveres gyakorlatok is helyet kaptak, ráadásul megtanulta, hogyan bírhatja ki 5 percig a víz alatt. Éppen ezért a legtöbb veszélyes jelenetét saját maga hajtotta végre, és a film rendezője szerint Margot kaszkadőre leginkább csak a lábát lógatta a forgatásokon.


Filmbeli partnere, Jared Leto is hasonló vehemenciával vetette bele magát a munkába. Annyira beleélte magát Joker szerepébe, hogy a felvételeken kívül sem esett ki a szerepéből, és színésztársait mindenféle ajándékokkal lepte meg. Margot egy élő patkányt kapott tőle, amit a színésznő meg is tartott a forgatás után, és a Rat-Rat nevet adta neki.  

Ha Harley kapna valamit Jokertől, valószínűleg nagyra értékelné

– mondta egy interjúban.  

#metoo

Margot az első Oscar-jelölését az Én, Tonya című filmben nyújtott alakításáért kapta, amiben Tonya Harding, jégkorcsolyázó bőrébe bújt. Második esélye az aranyszobrocska megszerzésére 2020-ban érkezett el a Botrány című filmnek köszönhetően, ami a #metoo témáját feszegette. A színésznőnek teljesen leesett az álla a forgatókönyv olvasása közben:

Mindig is azt hittem, hogy fizikai érintkezés szükséges ahhoz, hogy törvénytelennek tekintsék a szexuális zaklatást

– mesélte Margot, akit megdöbbentett, hogy egy zaklatás akár verbális is lehet.

Margot Robbie elárulta, hogy a film legkellemetlenebb jelenete a FOX News vezérigazgatójának irodájában történt. A John Lithgow által alakított Roger Ailes arra kéri Kaylát (Margot Robbie), hogy húzza fel a szoknyáját. Ezt több kameraszögből rögzítették, mert a rendező azt szerette volna, hogy Margot csak egyszer adja elő a jelenetet.


Pünkösdhétfőn az RTL KETTŐ-n láthatjátok a Volt egyszer egy… Hollywood című filmet, amiben Margot Roman Polanski meggyilkolt felesége, Sharon Tate szerepébe bújik. A színésznő mellett Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino és Dakota Fanning is feltűnnek.

Nyitókép: Brendon Thorne / Getty Images

#Kultúra#margot robbie#érdekesség#pofon#leonardo dicaprio#a wall street farkasa#jared leto#patkány#tequila#meztelen#szex

Címlapról ajánljuk