Kultúra

Kiderült Lang Györgyi végakarata

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 11:16

Ismerőse szerint Lang Györgyi annak örülne igazán, ha nem a halála miatt sírnának, hanem ha az életét ünnepelnék.

Lang Györgyi tíz nappal a 66. születésnapja után hunyt el álmában szombat délután az otthonában, barátai, családja körében, akik az utolsó időkben felváltva ápolták és vigyáztak rá a nap 24 órájában. Az örök életingenlőről a Fókusz készített portrét:


„Nem lesz temetése, legalábbis a hagyományos értelemben vett, nyilvános temetése nem. Elbúcsúzunk majd tőle, de úgy, ahogyan ő szerette volna, vidáman, nevetve, sztorizgatva. Györgyi gyűlölte, ha sajnálják, magával a temetés intézményével sem tudott mit kezdeni, így semmilyen össznépi szomorkodást nem akart, és ezt mi tiszteletben tartjuk majd” – tudta meg a Blikk Lang Györgyi egyik közeli ismerősétől.

Hihetetlenül erős ember volt, tele akarattal és életszeretettel. Rendszeresen előfordult, hogy ő volt az, aki lelket öntött a barátokba, akik például a kórházban töltött idő alatt szomorkodtak a történtek miatt 

– tette hozzá az ismerős, aki szerint Lang Györgyi annak örülne igazán, ha nem a halála miatt sírnának, hanem az életét ünnepelnék.

Lang Györgyi gyerekkoráról, színházi munkáiról, Falusi Mariannról, életigenlésről és állatvédelemről, a „túl nagy arcáról” és Presser Gáborról is beszélt az akkor 60 éves Lang Györgyi Barabás Évinek 2018-ban a Portréban:


Nyitókép: Keleti Éva / MTVA / MTI

#Kultúra#lang györgyi#gyászhír#temetés#Pa-dö-dö

Címlapról ajánljuk